NBA | Ντουράντ: "Νιώθω ευλογημένος που κάνω αυτό που αγαπώ"

Όταν οι Λέικερς αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάσης της Δύσης το 2011 με 4-0 από τους Μάβερικς, ο Κόμπε Μπράιαντ είχε δηλώσει πως κάθε σεζόν που τελειώνει χωρίς η ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο, είναι χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζεται σε καμία περίπτωση ο Κέβιν Ντουράντ.

Λίγες μόλις ώρες μετά τον αποκλεισμό των Θάντερ στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ από τους Γκρίζλις με 4-2, ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα Σίτι μίλησε στους "Los Angeles Times" για τα συναισθήματά του.

"Τίποτα και ποτέ δεν είναι

χάσιμο χρόνου για μένα όταν παίζω μπάσκετ. Έχω ωριμάσει τόσο πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα, τόσο σαν παίκτης όσο και σαν ηγέτης. Θεωρώ πως τίποτα όσον αφορά το μπάσκετ ήταν ούτε θα είναι ποτέ χάσιμο χρόνου", δήλωσε αρχικά ο 24χρονος φόργουορντ.

Στόχος του Ντουράντ πάντα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να φορέσει...δαχτυλίδι. "Σίγουρα, ο απόλυτος στόχος σε αυτό το πρωτάθλημα είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Αλλά ποτέ δεν πρόκειται να πω ότι αφού έχασα το πρωτάθλημα, έχασα και τον χρόνο μου. Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να ξυπνάω και να κάνω κάθε μέρα αυτό που πραγματικά αγαπώ. Οπότε ποτέ δεν είναι χάσιμο χρόνου. Δεν πρόκειται να αλλάξω, θα είμαι πάντα αυτός που είμαι. Δεν είμαι ούτε ο Κόμπε Μπράιαντ, ούτε ο Μάικλ Τζόρνταν, ούτε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ούτε ο Μάτζικ Τζόνσον. Είμαι απλά εγώ. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξω την ιδιοσυγκρασία μου και τα πιστεύω μου για το μπάσκετ και το τι σημαίνει να κατακτάς το πρωτάθλημα. Έτσι έχω μεγαλώσει και θα συνεχίσω να είμαι", εξήγησε.

"Πάντα θα παλεύω να κάνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που αγαπώ. Θα τα δίνω όλα μέχρι να ηχήσει για τελευταία φορά η κόρνα. Και εφόσον φτάσω στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τότε όλα θα είναι τέλεια, εννοείται. Θα είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι δυσαρεστημένος που δεν έχω κερδίσει τον τίτλο μέχρι τώρα. Θα δουλέυω κάθε μέρα σκληρά για να φτάσω κάποια στιγμή στην κορυφή του βουνού. Απολαμβάνω το μπάσκετ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι για τους Θάντερ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βγω κάποια στιγμή στους δημοσιογράφους για να πω ότι έχασα το χρόνο μου μια σεζόν επειδή πολύ απλά έχασα το πρωτάθλημα. Όπως προείπα, δεν πρέπει να γίνω Κόμπε Μπράιαντ", κατέληξε ο Αμερικανός All Star.

Keywords
Τυχαία Θέματα