NBA | Αποσύρουν το Νο17 του Κρις Μάλιν οι Ουόριορς!

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν οι φίλοι του Γκόλντεν Στέιτ στην αναμέτρηση με την Μινεσότα. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, οι Ουόριορς θα αποσύρουν την φανέλα με το νούμερο 17, του θρύλου της ομάδας, Κρις Μάλιν!

Ο 48χρονος σήμερα Κρις Μάλιν, που άφησε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Ουόριορς, αγωνιζόμενος στο Γκόλντεν Στέιτ για 13 ολόκληρα χρόνια και άφησε το δικό του στίγμα στο αμερικάνικο μπάσκετ ως ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, δήλωσε για το γεγονός αυτό: "Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και

τιμή να είμαι κομμάτι της ιστορίας της ομάδας και να έχω αυτό το προνόμιο. Εδώ υπάρχουν μερικοί εκπληκτικοί άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί γι' αυτή την ομάδα και αυτό πρέπει να τους αναγνωριστεί. Είναι πραγματικά τεράστια τιμή για εμένα...".

Ο Κρις Μάλιν υπήρξε μέλος της μεγάλης Dream Team, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, το οποίο κρέμασε στο στήθος του για πρώτη φορά 8 χρόνια νωρίτερα, με την Εθνική των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στον μαγικό πλανήτη έχοντας 18,2 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στην παραγωγικότερη χρονιά του σημείωσε 25,9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ ανά παιχνίδι, τη σεζόν 1992-'93 φυσικά με τους Ουόριορς. Τέλος, συμμετείχε σε All-Star Game 5 φορές (1989-'93).

Keywords
Τυχαία Θέματα