HOT SPOT | Παπαμιχαήλ, Αξιοπούλου, Γλυνιαδάκη κατά ΕΟΚ

Η οριστική απόφαση της ΕΟΚ να μην εκδώσει δελτία στις Ζέντα Μέλνικα και Ενίσα Σεμανιάκου , τηρώντας την προκήρυξη , έφερε έντονες αντιδράσεις μέσω των προσωπικών λογαριασμών σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (fb) των αθλητριών του Αθηναϊκού Πελαγίας Παπαμιχαήλ , Μαριάνας Αξιοπούλου και Κατερίνας Γλυνιαδάκη.

Εμείς παραθέτουμε πιο κάτω , τα όσα γράφουν στο status τους αφού η αντίδραση της ΕΟΚ αν υπάρξει, θα έλθει αύριο . Οι αθλήτριες είναι ιδιαίτερα επιθετικές και καυστικές ίσως και εν μέρει ειρωνικές ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν δείξει στο παρελθόν ανάλογη στάση .

Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης είχε πει σε ανύποπτο χρόνο : «Η Ομοσπονδία δεν έχει δώσει δείγματα διαφθοράς και δεν θα το κάνει τώρα . Δεν θα νομιμοποιήσουμε την όποια παρανομία αλλοιώνοντας τις προκηρύξεις . Ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε μια υποχώρηση , αν για να γίνει πιο ισχυρό και ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κοινή απόφαση όλων των σωματείων να εισηγηθούν κάτι τέτοιο . Επαναλαμβάνω με την συναίνεση όλων όμως .Όταν βγάλαμε την σχετική προκήρυξη για να οριοθετήσουμε αριθμό ξένων και τις δυνατότητες κάθε ομάδας το καλοκαίρι δεν είχαμε την παραμικρή αντίρρηση και ένσταση .»

Η Παπαμιχαήλ που έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει όταν και αν βρεθεί πρόταση από το εξωτερικό έγραψε :

«Ντροπή! Στο πρωτάθλημα των παραγόντων που δρουν μόνο με το συμφέρον της στιγμής. Όποτε μας βολεύει φέρνουμε τον κόσμο ανάποδα για να παίξουν Φινλανδές στο πρωτάθλημα της Α2. Και τώρα ξαφνικά μας φαίνεται άδικο να αγωνιστούν δυο παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα, έβγαλαν δελτία στην Ελλάδα, έμαθαν μπάσκετ στην Ελλάδα. Ευκαιριακά συμφέροντα. Που η ομάδα της μιας διαλύθηκε και της άλλης υποβιβάστηκε. Κόψτε τους το μπάσκετ ή στείλτε τις στο εξωτερικό. Έτσι από αντίδραση. Γιατί απλά δεν σας συμφέρει. Άσχετα με το πού παίζει η καθεμία από μας, οι παίκτριες θέλουν τις ομάδες δυνατές. Γουστάρουμε να κερδίζουμε στα ίσια. Τι λέω τώρα όμως ε? Ποιος νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες; Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να παίξουν μπάσκετ. Έλεος πια.»

Η Αξιοπούλου που αγωνιζόταν πέρυσι στην ΑΕΣ Ελληνικού έγραψε :

«Ευτυχώς για το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική ομοσπονδία των Κωνσταντινίδη, Κίνη, Γιαννακόπουλου, Μαλατρά, Λάτση, Αμανατίδη, Τσακαλίδη, Γιαννόπουλου, Μαγουλά, Μακρή ή κατά κόσμον Τάρλατς, Στογιάκοβιτς, Τόμιτς, Γκούροβιτς, Γιάριτς, Ζαβρασένκο, Λέντκοφ, Σοκ, Κούουσμα και Νεστέροβιτς, φαίνεται πως σωθήκαμε από το σκάνδαλο Μέλνικα και Σεμανιάκου. Πανηγυρίστε όσοι απαγορεύσατε σε δύο κορίτσια που βρίσκονται στην Ελλάδα από παιδιά να βγάλουν δελτίο. Πανηγυρίστε όσοι τις αναγκάζετε να φύγουν - αν φυσικά μπορέσουν - στο εξωτερικό. Και μετά συνεχίστε το παραμύθι της ηθικότητας και των συλλόγων που είναι πρότυπα για τον ελληνικό αθλητισμό... Προσοχή μη ραγίσει η βιτρίνα!»

Σε ανάλογο ύφος και η Κατερίνα Γλυνιαδάκη που είναι ακόμη σε διαδικασία αποθεραπείας και δεν μπορεί να βοηθήσει τον Αθηναϊκό μέχρι τα Χριστούγεννα .

«Μεγάλη ντροπή για την ΕΟΚ που δεν αφήνει τις Μέλνικα και Σεμανιάκου να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να γεμίσουν ορισμένοι τις τσέπες τους ακόμα περισσότερο, καταστρέφουν την καριέρα δύο κοριτσιών που μεγάλωσαν και έμαθαν μπάσκετ στην Ελλάδα».

πηγή: sportshero.gr/basket

Keywords
Τυχαία Θέματα