Greeks Abroad | "Υπερηχητικός" Καλνιέτις, θετικότατοι Καλάθης, Μάριτς!

Σπουδαία νίκη μέσα στη σκληρή έδρα της Ενισέι πανηγύρισε η Λοκομοτίβ Κουμπάν με 87-94, δια χειρός Μάντας Καλνιέτις, ο οποίος διέλυσε την αντίπαλη άμυνα, με τους Νικ Καλάθη και Αλεξ Μάριτς να... σιγοντάρουν τον Λιθουανό γκαρντ!

Η Ενισέι έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Πασούτιν, πηγαίνοντας μάλιστα προηγούμενη στα αποδυτήρια με 49-45. Ωστόσο, η Λοκομοτίβ στην επανάληψη ανέβασε στροφές, παρουσιάστηκε σοβαρή στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο και "χτίζοντας" μία διαφορά της τάκεως των 8-10 πόντων κατόρθωσε να φτάσει έστω και δύσκολα

στη 10η νίκη της σε 14 αγώνες.

Δίχως αμφιβολία, ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο... διαστημικός Μάντας Καλνιέτις! Ο Λιθουανός... υπενθύμισε από ποια σχολή μπάσκετ ξεπήδησε και με 35 (!) πόντους (18/20 βολ., 4/5 δίπ., 3/4 τρίπ.) οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη!

Από κοντά και οι άλλοτε "πράσινοι" Νικ Καλάθης και Αλεξ Μάριτς, οι οποίοι σε... δεύτερους ρόλους σιγόνταραν περίφημα τον Καλνιέτις! Ο ομογενής Ελληνας γκαρντ σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 11 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, με τον Αυστραλό σέντερ να είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από πλευράς Ενισέι, ο Τζέρι Τζέφερσον έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι του, το οποίο ήταν... "καυτό" αλλά όχι τόσο όσο του Καλνιέτις! Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, φορτώνοντας το καλάθι της Λοκομοτίβ με 24 πόντους, όμως δεν στάθηκαν αρκετοί στην ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα