EUROBASKET | Ο Κ. Λαβρίνοβιτς ζωγράφισε... σβάστικα (pics)

Δεν τους έφταναν τα προβλήματα με το αεροπλάνο το βράδυ της Δευτέρας (2/9) που καθυστέρησε την άφιξη της ομάδας στη Σλοβενία κατά μια μέρα. Ένα ακόμα απρόσμενο συμβάν συνέβη κατά την αναχώρηση της Λιθουανίας, για την οποία ο λόγος, όταν ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς "βαρέθηκε" από την αναμονή και είπε να το ρίξει στη ζωγραφική.

Και το δημιούργημα του; Μία σβάστικα, την οποία πήρε είδηση ο Λιθουανός φωτογράφος Π. Γκαργκάουσκας.

Οι φωτογραφίες είδαν

το φως της δημοσιότητας προκλήθηκε σάλος. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας πήρε αμέσως θέση, καταδικάζοντας την ενέργεια, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της λιθουανικής ομοσπονδίας μπάσκετ:

"Η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ, είναι εναντίον σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Όλα τα μέλη της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών".

Από την πλευρά του, ο Άρβιντας Σαμπόνις σχολίασε ότι: "Ίσως η βλακεία δεν έχει όρια, αλλά η ηλιθιότητα των φωτογράφων είναι ίσως μεγαλύτερη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι είμαστε υπέρ της Λιθουανίας. Προφανώς δεν κατάλαβε τι έκανε".

Όσον αφορά τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς που δεν περίμενε ποτέ να προκαλέσει τόσο σάλο, υποστήριξε: "Σέβομαι τους ανθρώπους όλων εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα