EURO CUP | Κοιτούν... Βαρκελώνη, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Το Σάββατο (4/10) στις 13.30 στη Βαρκελώνη πραγματοποιείτε η κλήρωση για το Eurocup της νέας σεζόν, με τη συμμετοχή 48 ομάδων, ανάμεσα στις οποίες ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες των 24 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια και κάθε περιφέρεια θα έχει έξι γκρουπ

δυναμικότητας με τέσσερις ομάδες στο καθένα. Για να χωριστούν οι ομάδες στα γκρουπ δυναμικότητας, προσμετρούνται τα αποτελέσματά τους στην Ευρώπη την τελευταία τριετία (2 πόντους η νίκη, 1 η ήττα, 2 πόντους για πρόκριση στους 16, άλλοι 2 για τους 8, 1 για την τετράδα κι 1 για συμμετοχή στον τελικό).

Εν συνεχεία θα γίνει η κλήρωση όπου δύο ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα.

Από την κλήρωση θα προκύψουν οκτώ όμιλοι των έξι ομάδων, ενώ οι αγώνες αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 18 Δεκεμβρίου. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προχωρούν στους «32», που αρχίζουν στις 8 Ιανουαρίου, ενώ εκεί θα συναντήσουν τις οκτώ ομάδες που θα έχουν μείνει εκτός Top 16 της Ευρωλίγκας. Στη φάση των «32» θα υπάρχουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις μισές εκ αυτών να προκρίνονται στους «16» και από εκεί και στο εξής αρχίζουν νοκ άουτ διπλές αναμετρήσεις. Η τελική φάση θα γίνει 1 με 7 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα