EURO CUP | Η Βαλένθια "σκόρπισε" την Λιέτουβος και πάει Τελικό!

Ο Μπράντ Νιούλεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια (με 12 πόντους) και "σκότωσε" την πρώην ομάδα του την Λιέτουβος Ρίτας , οδηγώντας τις "νυχτερίδες" στη νίκη με 80-70 και ταυτόχρονα στον μεγάλο τελικό του Eurocup.

Σαρωτική ήταν η εμφάνιση των «νυχτερίδων» από την αρχή του αγώνα, με τους παίκτες του Περάσοβιτς να εκμεταλλεύονται πλήρως την αστοχία και το μούδιασμα της Λιέτουβος

Ρίτας και να κλείνουν το δεκάλεπτό, όντας μπροστά με 29-15.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Λιθουανοί βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο παρκέ και προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά, αλλά η Βαλένθια η οποία είχε ανοίξει υπερβολικά την ψαλίδα από το πρώτο δεκάλεπτο κράτησε την ψυχραιμία της και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της στο 42-32.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν την διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (58-40) στο 27ο λεπτό του αγώνα. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Βαλένθια να προηγείται με 61-48.

Την αντεπίθεσή τους έκαναν οι παίκτες της Λιέτουβος στην τέταρτη περίοδο και πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, είχαν ρίψει την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (69-60). Όμως στο τέλος του αγώνα, χαμογέλασαν οι Ισπανοί οι οποίοι επικράτησαν με 80-70 και πλέον περιμένουν να μάθουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Δεκάλεπτα: 29-15, 42-32, 61-48, 80-70

Keywords
Τυχαία Θέματα