CAMP-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ | Αργυρόπουλος: «Αγάπη, αφοσίωση και πνεύμα...» (pics)

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp «Brent Petway & Friends» του Navarino Dunes στην Costa Navarino τον Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος τα επισκέφτηκε την Παρασκευή (12/7).

Ο γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας (1μ88, 35χρ.) άρχισε την επαγγελματική καριέρα το 1996 στην ομάδα της πόλης του και το 2005 έκανε το άλμα στον Ολυμπιακό.

Μετά έπαιξε στον Πανελλήνιο και τον Άρη, πριν επιστρέψει στον Απόλλωνα. Έχει 44 συμμετοχές στην Εθνική Εφήβων και τέσσερις με την Εθνική Ελπίδων.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος έλαβε μέρος στην προπόνηση και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από το μπάσκετ με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους, αλλά και παιδιά από τον Ακάδημο Καλαμάτας που συμμετείχαν στην προπόνηση.

«Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Πάντα είναι χαρά μας να μιλάμε για το μπάσκετ και να δίνουμε συμβουλές σε νέα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση τον Brent Petway, την Costa Navarino και όλους όσοι εμπνεύστηκαν αυτό το προπονητικό καμπ. Τέτοια προγράμματα τα χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή μας, εδώ στην Πελοπόννησο. Το συγκεκριμένο, σε αυτό τον μαγικό χώρο και σε ένα τόσο καλό γήπεδο είναι κορυφαίο και πιστεύω οτι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερο», είπε ο Πατρινός γκαρντ.

Μετά το τέλος του προγράμματος, που έχει καταρτιστεί από τον προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, Θανάση Γιαπλέ, τον βοηθό του, Σταύρου Μυκονιάτη και τον γυμναστή της ομάδας, κ.Βασίλη Μητσόπουλου, ο 35χρονος γκαρντ μίλησε στα παιδιά που έλαβαν μέρος και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Για τις συμβουλές που έχει να δώσει στα παιδιά: «Μόνο να αγαπάτε τον αθλητισμό και να δουλεύετε καθημερινά. Δεν υπάρχουν μυστικά. Αν αγαπάτε το μπάσκετ, θα αφοσιωθείτε σε αυτό κι αν αφοσιωθείτε θα δουλέψετε σκληρά. Επειδή όμως βρίσκετε σε μικρές ηλικίες πρέπει να κατανοήσετε πως είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Μην παραμελείτε τα μαθήματά σας»,

Για το τι θα ήθελε να αλλάξει αν μπορούσε να βρεθεί ξανά στην παιδική ηλικία: «Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μου. Ξεκίνησα το μπάσκετ στα 13 μου και μπορώ να πω οτι έκανα όσα νομίζω οτι μπορούσα να κάνω. Έφθασα εκεί που μπορούσα. Εκείνο που θα ήθελα ήταν ήμουν τώρα στην ηλικία σας και να μπορούσα κι εγώ να βιώνω αυτά που βιώνετε στο προπονητικό καμπ της Costa Navarino ή σε άλλα παρόμοια. Έχετε την ευκαιρία να συναναστραφείτε με προπονητές από το υψηλότερο επίπεδο, να προπονηθείτε μαζί τους αλλά και μαζί με παίκτες της Α1. Είστε πολύ τυχεροί πιστεύω».

Για το μέλλον του: «Θα συνεχίσω και την ερχόμενη σεζόν στον Απόλλωνα Πάτρας και θα συνεχίσω να παίζω μέχρι την ημέρα που θα έχω το ίδιο κίνητρο. Μετά βλέπουμε...»

Keywords
Τυχαία Θέματα