ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Εκτελεστής, δημιουργός, αλλά αντί-Λο... ο Σλούκας

Το ότι ο Μάρντι Κόλινς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως πλέι μέικερ, δεν σημαίνει ότι είναι και οργανωτής... Δημιουργός και εκτελεστής μπορεί να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, όμως η κανονική του θέση είναι "2" και σε χαμηλά σχήματα "3".

Παίκτη από την Μοντεγκρανάρο πήρε ο Ολυμπιακός, όχι ΝΒΑερ. Κι ας έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Νικς και τους Κλίπερς. Συνεπώς το

όποιο συμπέρασμα για την αξία του προέρχεται από ομάδες χαμηλότερου επιπέδου από τους ερυθρόλευκους.

Οποιος θέλει μπορεί άνετα να δει παιχνίδια του από ματς του Ισραηλινού πρωταθλήματος για να διαπιστώσει όχι απαραίτητα τι μπορεί να κάνει στην Ευρωλίγκα, αλλά ποιο ακριβώς είναι το στυλ παιχνιδιού του.

O Κόλινς, λοιπόν, παίζει καλά με την μπάλα στα χέρια, είτε για να τελειώσει φάσεις, είτε για να μοιράσει αν η άμυνα προσαρμοστεί και έρθουν οι βοήθειες. Απέναντι σε πιο κοντό αντίπαλο θα παίξει με πλάτη, με πιο ψηλό θα επιλέξει το ένας εναντίον ενός με πρόσωπο. Εχει επαφή με το καλάθι, κυρίως από μέση απόσταση. Οχι ότι από μακρινή είναι... Πέρκινς, το σουτ που διαθέτει είναι επιπέδου Λο. Ισως και λίγο καλύτερο. Ενα κακό έχει να κάνει με την αξιοπιστία του στις βολές, ίσως να είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του.

Ο 30χρονος Αμερικανός έχει στα υπέρ του και το ότι δεν κλέβει στην άμυνα, όπως και το ότι αποκλείεται να δημιουργηθεί μειονέκτημα όταν θα μαρκάρει αντίπαλο 3αρι στην άμυνα. Με άλλα λόγια, ένας Ματσιούλις δεν θα είναι και τόσο εύκολο να τον ποστάρει, όπως έγινε με τον Λο στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός δεν πήρε έναν αντί-Λο, αλλά έναν παίκτη στην περιφέρεια για να καλύψει το κενό που προέκυψε. Ο Μπαρτζώκας ήταν αναγκασμένος να ψάξει για λύση από τους ελεύθερους της αγοράς, δίχως να χρειαστεί να ξοδέψει και με δεδομένο ότι έπρεπε να πάρει άμεσα την απόφαση. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο. Αν μπορούσε να διαλέξει ελεύθερα και το κυριότερο να αγοράσει, ίσως να μην έπαιρνε παίκτη που έφυγε από την Μοντεγκρανάρο, επειδή υπήρχαν οικονομικά προβλήματα.

Με την απόκτηση του Κόλινς θα υπάρξει και ανακατανομή ρόλων, ο Σλούκας θα γίνει αναλάβει ακόμα πιο οργανωτικό ρόλο (μαζί με τον Μάντζαρη θα είναι οι πλέι μέικερ και ο Κατσίβελης θα έρχεται από πίσω), ώστε ο Κόλινς να χωρέσει στο ρόστερ... Ολα αυτά όμως θα τα δούμε στην πορεία. Οπως θα δούμε αν η περίπτωση της νέας μεταγραφής θυμίσει Πέρκινς ή αν Λοτζέσκι. Και οι δύο όταν ήρθαν δεν ενθουσίασαν, όμως ο ένας απ' αυτούς αποδείχθηκε λαβράκι... Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός πήρε τώρα τον Κόλινς, αλλά στο μισό του Top 16 μπορεί να κάνει διορθωτική κίνηση, έχοντας όλα τα χρονικά περιθώρια για να ψάξει... Και βέβαια τότε θα ξέρει πώς ακριβώς θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με τον Λο.

Keywords
Τυχαία Θέματα