Χωρίς e-mail στο κινητό τους οι υπάλληλοι της Volkswagen

Εργαζόμενοι στην γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία θα στερούνται την δυνατότητας αποστολής αλλά και λήψης ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα κινητά τους πέραν την λήξης εργασίας.
Η αυτοκινητιστική εταιρεία Volkswagen αποφάσισε να...προχωρήσει στην λήψη ενός διαφορετικού μέτρου. Έτσι, συμφώνησε να διακόψει από τις κινητές συσκευές Blackberry των εργαζομένων της την δυνατότητα
να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα μετά την βάρδια τους.
Η απαγόρευση αφορά αποκλειστικά υπαλλήλους της γερμανικής εταιρείας που δεσμεύονται με συμβόλαια εμπορίου, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρείες.
Σύμφωνα με την συμφωνία, οι διακομιστές θα σταματούν την δρομολόγηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων 30 λεπτά μετά την λήξη της βάρδιας των εργαζομένων και θα ξεκινά εκ νέου 30 λεπτά πριν επιστρέψουν στην δουλειά τους.
Το προσωπικό θα μπορεί ακόμα να χρησιμοποιεί τις συσκευές του, για να πραγματοποιεί τηλεφωνήματα, ενώ ο κανόνας δεν θα αφορά ανώτερα διευθυντικά στελέχη.
"Η συμφωνία είχε θετικό αντίκτυπο", δήλωσε ο Heinz-Joachim Thus από το εργατικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού το μέτρο αυτό προέκυψε ύστερα από παράπονα του προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να αποδώσουν ικανοποιητικά στην εργασία τους, ενώ η ζωή τους πέρα από την δουλειά είχε γίνει θολή. Γι' αυτό, η συμφωνία αυτή είχε ως στόχο να ανακουφίσει το προσωπικό από τις "ηλεκτρονικές" υπερωρίες.
"Έχει μία σοβαρή επίπτωση στην ευημερία του ατόμου. Νομίζω ότι πρέπει κανείς να περιφρουρεί πολύ προσεκτικά την διαχωριστική γραμμή μεταξύ εργασίας και μη" είπε ο Will Hutton πρόεδρος του Κέντρου Καινοτομίας στο Ίδρυμα Εργασίας.[news247]
Keywords
Τυχαία Θέματα