Ξεκίνησε το πρώτο πλοίο με ηλεκτρογεννήτριες απο την Ελλάδα!

Ξεκίνησε το πρώτο πλοίο με ηλεκτρογεννήτριες από την ΕλλάδαΟ Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ από την Ελλάδα με κατεύθυνση την Κύπρο το πρώτο, από τα τέσσερα συνολικά πλοία με ηλεκτρογεννήτριες που θα σταλούν στο νησί, με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 70 Μεγαβάτ.Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωνε τους βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής
Εμπορίου, η οποία πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.
Τόσο ο Υπουργός Εμπορίου όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Διευθυντής Διαχείρισης Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ) Χρίστος Χριστοδουλίδης έκαναν έκκληση στον κόσμο για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η παραγωγή είναι μειωμένη.
Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι σήμερα το δίκτυο παραγωγής της ΑΗΚ λαμβάνει από τα κατεχόμενα 82 Μεγαβάτ, ενώ υπήρξε μέρα που η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τα κατεχόμενα έφθασε και τα 123 Μεγαβάτ και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ έχουν ενημερώσει ότι η ηλεκτρική ενέργεια που δίνουν στις ελεύθερες περιοχές θα μειωθεί σταδιακά στα 40 Μεγαβάτ, λόγω της μεγάλης ζήτησης στα κατεχόμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα