«Τρύπα» 470.000 ευρώ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αποκαλύπτει έκθεση ορκωτών λογιστών

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ψήφισμα για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Λάκη Σάντα, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Στο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος Αθηναίων εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Λάκη Σάντα και τιμώντας τη μνήμη του θα δώσει το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας πέριξ της Ακρόπολης.

Η παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ
πρότεινε «να κηρυχθεί η 30η Μαΐου μέρα μνήμης για τον μεγάλο αγωνιστή με αντιναζιστική, αντιφασιστική εκδήλωση στην Ακρόπολη».

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, έθεσε στην πρωτολογία του τρία ζητήματα, ένα για τον «9,84» και τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η μετάδοση της πασχαλινής λειτουργίας δεν έγινε «για να μην ενοχληθούν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας».

Επ' αυτού, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι «πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας, ήταν απόφαση της διοίκησης του σταθμού η μη μετάδοση της πασχαλινής λειτουργίας, παράλληλα όμως στη διάρκεια όλης της εβδομάδας ο σταθμός είχε πασχαλινό εορταστικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου».

Το δεύτερο θέμα, που έθεσε ο δήμαρχος, ήταν η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την Τεχνόπολη, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει «τρύπα» 470.000 ευρώ, καθώς «συχνά δεν χτυπιόνταν στις ταμειακές μηχανές τα προϊόντα, που καταναλώνονταν».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι δεν προβαίνει σε καμία προσωπική μομφή και υπογράμμισε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των κυλικείων έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Είπε ακόμη ότι ο έλεγχος, που έχουν κάνει οι ορκωτοί λογιστές, αφορά μόνον το 2010 και θα επεκταθεί και στα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμος, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την Τεχνόπολη να κατατεθεί στον εισαγγελέα.

Ο δε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κακλαμάνη, υπεύθυνος για την Τεχνόπολη, Φώτης Ιγνατίου, στην τοποθέτησή του κατηγόρησε το στέλεχος της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Παναγιώτη Σκούτα, ότι «έδωσε σαφείς οδηγίες» για να βγει το πόρισμα και ότι «θα πρέπει να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του στο δικαστήριο», προσθέτοντας ότι «πουθενά δεν αναφέρεται στο πόρισμα ότι υπήρξε κλοπή ή υπεξαίρεση χρημάτων, παρά μόνο ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπλέον έσοδα για την Τεχνόπολη ύψους 739.000 ευρώ αντί των 260.000, που υπήρξαν».

Το τρίτο θέμα ήταν η κοινοποίηση του δημάρχου ότι το μεσημέρι της Τρίτης θα συναντηθεί με τους συμβασιούχους του δήμου.

Για το ζήτημα αυτό, εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έγινε αναφορά στους 35 συμβασιούχους του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου (ΠΟΔΑ), που έχασαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα συνολικά 53 άτομα από τον ΠΟΔΑ να έχουν χάσει τη δουλειά τους και μόνον 15 να έχουν απομείνει.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι η θέση του δήμου στο δικαστήριο ήταν πως «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανό
Keywords
Τυχαία Θέματα