Το πρώτο μουσείο- "τουαλέτα" στη Νότια Κορέα!


Το πρώτο μουσείο- "τουαλέτα" θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε στη Νότια Κορέα, 24 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, που αποτελεί μάλιστα πρώην σπίτι μέλους της Πακόσμιας Ένωσης Τουαλέτας!Η πρώτη απορία που έρχεται στο μυαλό μας είναι το γιατί κάποιος να θέλει να ζήσει σε ένα σπίτι που μοιάζει με μια τουαλέτα; Ο Κορεάτης Σίμ Τζάε Ντάκ, μέλος της Ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης της Πακόσμιας Ένωσης Τουαλέτας είχε πάθος για τα μπάνια και έτσι αποφάσισε να χτίσει ένα σπίτι που εξωτερικά θα είχε την όψη... λεκάνης!
To τεραστίων διαστάσεων σπίτι αυτό, που ολοκληρώθηκε το 2007, κόστισε
1,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ονομάστηκε “Σπίτι του Κυρίου Τουαλέτα”.
H κατασκευή αυτή ήταν ένα μέρος της εκστρατείας του για καθαρά και όμορφα μπάνια παγκοσμίως. Αυτό το μοντέρνο κτίριο χτίστηκε στη θέση του πρώην σπιτιού του Σιμ. Είναι φτιαγμένο από γυαλί και τσιμέντο ενώ διαθέτει δύο καταστήματα και ένα μπάνιο στο κέντρο του κτιρίου που έχει γυάλινους τοίχους (άρα και διάφανους!).
Παρόλο που κάτι τέτοιο εκ πρώτης όψεως φαίνεται αστείο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα έσοδα θα διατίθενται για να διατηρούνται καθαρότερες οι τουαλέτες σε όλο το μήκος του πλανήτη.
Ας ευχηθούμε όλες αυτές οι προσπάθειες να μην είναι μάταιες και να μας χαρίσουν καθαρές δημόσιες τουαλέτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα