Στα 15 εκ. ευρώ το χρέος του δήμου Ηγουμενίτσας...


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι υποθηκευμένος για πολλά χρόνια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης, δίνοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό την εικόνα που παρουσιάζει ο νέος «Καλλικρατικός» πλέον Δήμος, από όσα παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι... ορκωτοί λογιστές.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε το έλλειμμα που ανέρχεται σε 13.842.731 ευρώ, το οποίο ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε τις ασφαλείς εισπράξεις του 1.250.000 ευρώ,
που φαίνεται απίθανο να μπουν στα ταμεία του Δήμου.

Το συμπέρασμα ενός υποθηκευμένου για πολλά χρόνια Δήμου, το οποίο παραδέχτηκε ο κ. Κάτσινος μόνο αυθαίρετο δεν μπορεί θεωρηθεί, αφού η τρέχουσα οικονομική συγκυρία δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάκαμψης και επομένως η ορθή διαχείριση μέσα στην τρέχουσα τετραετία οφείλει να είναι το πρώτο μέλημα, ενώ... ανοίγματα δεν μπορούν να γίνουν.

Η λιτότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, όταν εμφανίζονται τέτοια ποσά ως χρέος, με τα περιθώρια ελιγμών να είναι απειροελάχιστα. Και δεν πρόκειται για άλλοθι που χρησιμοποιεί η νέα Δημοτική Αρχή, αλλά για μια πραγματικότητα, δύσκολη μεν, αλλά με την οποία οφείλει ο Δήμος να «ζήσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα