Σήμερα θα συζητηθεί η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ


Συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι δίνει η Λούκα ΚατσέληΟ χρόνος εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, θα συζητηθεί και αναμένεται να καθοριστεί απόψε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του Ευ. Βενιζέλου είναι να γίνει δεκτό το αίτημα για άμεση εκλογή αρχηγού ει δυνατόν στις 4 Μαρτίου με τη μετατροπή της Εθνικής Συνδιάσκεψης
σε έκτακτο συνέδριο. Και αυτόν τον στόχο τον υπηρετούν ο Α. Λοβέρδος – που θα ζητήσει άμεση εκλογή νέου αρχηγού στη σημερινή του παρέμβαση στο ΕΒΕΑ - και τα άλλα στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υγείας θα επαναφέρει τον τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» όπως όμως αναμένεται να πει μέσα στα όρια του ΠΑΣΟΚ και όχι έξω από αυτά.

Από την άλλη πλευρά, η Ιπποκράτους κατόπιν εντολής του Γ. Παπανδρέου φέρεται να μην κάνει πίσω από την ανάγκη να υπάρξει απ΄ ευθείας εκλογή του νέου προέδρου.

«Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται, αξιολογείται από τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε καθημερινά να αλλάζουμε τις αποφάσεις» είπε ενδεικτικά χθες ο Π. Μπεγλίτης, υπονοώντας ότι η θέση της Ιπποκράτους είναι πως δε μπορεί να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ως μήνυμα προς τον Ευ. Βενιζέλο εκλήφθηκε και η κατάθεση της ερώτησης από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και άλλους σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έρθουν τα στοιχεία της black rock για το ελληνικό τραπεζοπιστωτικό σύστημα στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή οι Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη λειτουργούν (πραγματοποιώντας συνεχείς συσκέψεις με βουλευτές και στελέχη) σχεδόν με τη βεβαιότητα πως η Επιτροπή Δεοντολογίας (που αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα υπό τον Γ. Ανωμερίτη) θα επιβεβαιώσει την απόφαση του Γ. Παπανδρέου για μη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό τους εμφανίζει όλο και πιο κοντά σε κάποια κίνηση (ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα ή ίδρυση πολιτικής κίνησης) με την οποία θα επιχειρήσουν να δηλώσουν τη διακριτή τους θέση έναντι του Ευ. Βενιζέλου, ώστε εφόσον παραμείνουν μέλη του κόμματος να κινηθούν στην κατεύθυνση της κατάθεσης μίας – αντι-βενιζελικής υποψηφιότητας.

Η κ Κατσέλη δίνει συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι, αλλά δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στο θέμα.

Πάντως, το θέμα της διαγραφής των βουλευτών δεν αναμένεται να συζητηθεί απόψε στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ συνεργασία για το θέμα είχαν χθες και προχθές Μ. Καρχιμάκης και Γ.Ανωμερίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι στελέχη του Γ. Παπανδρέου αλλά και στελέχη που στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο κάνουν δεύτερες σκέψεις για να βρεθεί τρόπο ώστε και να διαγραφούν οι 22 συν 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν υπερψήφισαν, να βρεθεί φόρμουλα επιστροφής τους πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα