Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Ψωμιάδης


Ζητά ακύρωση της απόφασης να τεθεί σε αργίαΤο χρονικό μίας προαναγγελθείσας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της αίτησης εκ μέρους του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη , ο οποίος ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του.

Αφορμή ,όπως είναι γνωστό, αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση
του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης το οποίο καταδίκασε τον Π. Ψωμιάδη σε φυλάκιση δώδεκα μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Μετά την καθαρογραφή της απόφασης και την κοινοποίησή της στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης έθεσε σε αργία τον κ. Ψωμιάδη.

Στην προσφυγή του επιχειρώντας να επιστρέψει στα καθήκοντά του υποστηρίζει ότι αν ένα αιρετό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης , όπως είναι αυτός, δεν έχει επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα δεν μπορεί να επιβληθεί η έκπτωση ή αργία του από το αξίωμα αυτό.

Επομένως, κατά την εκδοχή Ψωμιάδη η Πολιτεία δεν μπορεί να το τιμωρήσει γιατί για πρώτη φορά με βάση τον Καλλικράτη εκλέγεται περιφερειάρχης , ενώ τις προηγούμενες φορές ήταν νομάρχης.

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει, επέρχεται νόθευση της λαϊκής βούλησης και παρεμποδίζεται το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Ο κ. Ψωμιάδης αναζητά νομικά ερείσματα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της αργίας αποτελεί «κρυπτοποινή», γεγονός που αντιτίθεται στην ΕΣΔΑ καθώς για το ίδιο αδίκημα συσσωρεύονται δύο «τιμωρίες» μία ποινική και μία διοικητική.

Για τη βασιμότητα ή μη των επιχειρημάτων του κ. Ψωμιάδη θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και μέχρι τότε ισχύει η ποινή της αργίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα