Παραπέμπονται οι 8 από τους 11 του "Επαναστατικού Αγώνα"

Παραπέμπονται οι οκτώ από τους έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας όπως εισηγήθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών Απόστ. Μακρόπουλος με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους: Νίκο Μαζιώτη, η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Χριστόφορο Κορτέση, Ευάγγελο Σταθόπουλο,...



Σαράντο Νικητόπουλο και δύο ακόμη κατηγορούμενοι που είναι προσωρινά ελεύθεροι.

Παράλληλα, ζητά την απαλλαγή τριών
κατηγορούμενων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρα ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Επίσης, στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος πως ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως την 9η Απριλίου 2010, όταν και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η τρομοκρατική οργάνωση μέσω προκηρύξεων είχε αναλάβει σωρεία επιθέσεων με κυριότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη στις 5 Ιανουαρίου 2009, επίθεση με καλάσνικοφ σε όχημα της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στις 23 Δεκεμβρίου 2008.
Keywords
Τυχαία Θέματα