Οι πρώτες εικόνες από το νέο VW Golf


Καταδικασμένο να κερδίζει, το δημοφιλέστερο μικρομεσαίο hatchback της ευρωπαϊκής αγοράς ετοιμάζεται να υποδεχθεί την έβδομη κατά σειρά γενιά του. Για την ακρίβεια το νέο Golf πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως στο Παρίσι το φθινόπωρο του 2012, ξεκινώντας αμέσως μετά την εμπορική του πορεία.

Αφετηρία για τη νέα μικρομεσαία πρόταση της VW θα αποτελέσει μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα φιλοξενήσει και
τις υπόλοιπες εκδοχές του μοντέλου όπως άλλωστε και τους αντικαταστάτες των Scirocco και Tiguan.

Για μία ακόμη φορά, βέβαια, το εμπορικό βάρος θα το σηκώσει η πεντάθυρη έκδοση, ενισχύοντας την άνεση και την ευρυχωρία του εσωτερικού της αλλά και αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό -σε επίπεδο ασφάλειας κυρίως- που θα τη συνοδεύει.

Δυναμικότερα αναμένονται τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αμαξώματος. Τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, που θα ενσωματώνουν λυχνίας LED και τα εμφανή «νεύρα» στο πλευρικά τμήματα του αμαξώματος υποδεικνύουν την πρόθεση του Walter da Silva –αρχισχεδιαστή της VW- να μεταφέρει λίγο από το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Seat στην κατά παράδοση "άχρωμη" γερμανική πρόταση.

Εξίσου εμφανής θα είναι και η αύξηση στο μήκος του μεταξονίου, χάρη στην οποία οι πίσω επιβάτες θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη άνεση.

Κατά τ’ άλλα οι TSI κινητήρες -ξεκινώντας από τα 1,2 λίτρα και τους 85 ίππους- πρόκειται να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην γκάμα του μικρομεσαίου Golf , έχοντας στο πλευρό τους προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά τα ημι-αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη που εδώ και χρόνια διαθέτει ο Γερμανός κατασκευαστής.

Με 220 ίππους και δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, η έκδοση GTI αναμένεται αμέσως μετά το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου, ενώ με τον ίδιο κινητήρα αλλά 300 ίππους και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης θα διατεθεί η κορυφαία έκδοση "R".

Το σύστημα ανάγνωσης των σημάτων κυκλοφορίας (αντίστοιχο της τεχνολογίας "Opel Eye"), αποφυγής συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης (αντίστοιχο του Ford Αctive City Stop), προειδοποίησης εγκατάλειψης λωρίδας, το ενεργό cruise control και το γνωστό πλέον "Blind Spot Assist", θα αποτελέσουν μερικές μόνο από τις τεχνολογικές εφαρμογές που θα προσφέρει το Golf έβδομης γενιάς.


autoexpress
Keywords
Τυχαία Θέματα