Με ελεύθερη είσοδο σήμερα το Μουσείο Ακρόπολης



Ελεύθερη θα είναι για σήμερα Κυριακή ..25η Μαρτίου η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης, για όλους τους επισκέπτες. Το Μουσείο άνοιξε στις 8 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 8 το βράδυ (Προσοχή, θυμηθείτε έχει αλλάξει η ώρα ).

Εκτός από τα άλλα εκθέματα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν για πρώτη φορά, το νέο έκθεμα, τη βόρεια μετόπη του ΠαρθενώναΤον περασμένο Νοέμβριο, κατέβηκε από τον Παρθενώνα η εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32 που απεικονίζει την
Ήρα και την Αθηνά, αγγίζοντας τη γη για πρώτη φορά μετά από 2.500 χρόνια. Η συγκεκριμένη μετόπη, βάρους περίπου 800 κιλών, που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, διασώθηκε κατά τύχη: στη διάρκεια του 5ου αιώνα μ.Χ., όταν οι Χριστιανοί κατέστρεφαν ό,τι ήταν «αρχαιολατρικό», το συγκεκριμένο κομμάτι θεωρήθηκε πως απεικόνιζε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τώρα, αφού συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της, πλάι στα άλλα εκθέματα. Σε μια μάλλον συμβολική κίνηση, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στους επισκέπτες του Μουσείου την Κυριακή 25 Μαρτίου,Ημέρα του Ευαγγελισμού.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει στις 5 μ.μ. μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα