«Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα»


Καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης και εργασίας οι σωφρονιστηκοί υπάλληλοι Χανίων«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων, το οποίο περιγράφει συνθήκες… μεσαίωνα εξαιτίας της έλλειψης χώρων και κρεβατιών, αλλά και της ακαταλληλότητας του κτηρίου.

Απευθυνόμενο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζει ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο».

Οι σωφρονιστικοί
υπάλληλοι περιγράφουν: «Δεν το ανεχόμαστε ως άνθρωποι πρώτα και μετά ως υπάλληλοι να είναι στην καθημερινότητά μας οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους για τις τουαλέτες. Βλέπουμε σε ένα κρεβάτι να κοιμούνται 2 και 3 κρατούμενοι. Δουλεύουμε σε ένα ακατάλληλο κτήριο που είναι ανήκουστο το 2012 να φιλοξενεί ανθρώπους».

Ακόμα το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων επισημαίνει: «Αρκετοί συνάδελφοι από άλλα Καταστήματα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν στο Νέο Κατάστημα Κράτησης Χανίων και περιμένουν να δουν αυτή την εγκύκλιο για να κάνουν αιτήσεις, αφού, αν τις κάνουν νωρίτερα και χωρίς εγκύκλιο, δεν θα μπορέσουν να έρθουν».

Επιπλέον, επισημαίνουν απευθυνόμενοι στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έθεσαν το ζήτημα των πληρωμών τους:

«Τι θα γίνει με τις πληρωμές των νυκτερινών και εξαιρέσιμων; Θα πληρωνόμαστε; Πότε και πώς; Εχουμε Φεβρουάριο 2012 και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια με την περυσινή χρονιά. Χαμένες μέρες προς πληρωμή, λιγότερα χρήματα και μέλλον αβέβαιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα