Η βενζίνη και τα εισιτήρια «καίνε» το Πάσχα


Στα ύψη οι τιμέςΒαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν φέτος Πάσχα μακριά από το σπίτι τους, λόγω των αυξήσεων τόσο στις τιμές των καυσίμων όσο και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι ξενοδόχοι, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι ότι θα «ανασάνουν» το Πάσχα, καθώς και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
η τουριστική κίνηση εμφανίστηκε αυξημένη πως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 60%, ωστόσο «πληγή» αποτελούν τόσο τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όσο και η βενζίνη, η τιμή της οποία μπορεί και να ξεπερνά το 1,70 ευρώ το λίτρο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επικαλούμενες την αύξηση των ακτοπλοϊκών καυσίμων μέχρι και 40%, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση των εισιτηρίων με τις εισφορές υπέρ τρίτων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 33% του τελικού ναύλου προχώρησαν ήδη από τις αρχές του έτους σε αυξήσεις σε όλους τους ακτοπλοϊκούς προορισμούς.

Στα Ι.Χ. οι αυξήσεις σε σχέση με τα ναύλα του περσινού καλοκαιριού ήταν ηπιότερες, της τάξης του 4% και οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση από τις αρχές του έτους του ΦΠΑ από 19% σε 23%. Από τις αυξήσεις εξαιρέθηκαν τα ναύλα των καμπινών.

Φωτιά στις τσέπες όσων θα θελήσουν να περάσουν το Πάσχα εκτός των μεγάλων πόλεων βάζει και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.Η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε την Μ.Δευτέρα τα 1,70 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας σε ορισμένα πρατήρια τουριστικών προορισμών μία ανάσα από τα 1,90 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν σημαντικά ακριβότερα από πέρσι για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα