«Η επιβολή πλαφόν θα οδηγήσει σε λουκέτα»


Σκληρή ανακοίνωση των πρατηριούχωνΓια υποκρισία κατηγορεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, με αφορμή την επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων, επισημαίνοντας ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση καταφεύγει στην λήψη μέτρων «που αποδείχθηκαν αποτυχημένα».

«Με την σημερινή απόφαση η ηγεσία του υπουργείου προστατεύει την αισχροκέρδεια, την αδιαφάνεια και την ανεξέλεγκτη τιμολογιακή πολιτική των εταιριών εμπορίας καυσίμων και επιρρίπτει σκοπίμως στις πλάτες των πρατηριούχων το κόστος της προστασίας των καταναλωτών», αναφέρουν οι πρατηριούχοι.

Όπως
εξηγούν, η επιβολή πλαφόν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα εφόσον ίσχυε σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων (διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας, πρατήρια), αλλά και αν συνοδευόταν από μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό και λουκέτο εκατοντάδες συναδέλφους» που, όπως τονίζει υποχρεώνονται είτε να πουλάνε με ζημιά, είτε να κλείσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα