Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Για 2η φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης στη Γιοκοχάμα, με 4-0 της Σάντος, αποδεικνύοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μετά την επιτυχία του 2009 στο Αμπού Ντάμπι, οι ''μπλαουγκράνα'' θριάμβευσαν και στην Ιαπωνία, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Στο 17' ο Λίο Μέσι άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας, μετά από ασίστ του Τσάβι
και επτά λεπτά αργότερα ο 31χρονος από δημιουργός έγινε σκόρερ.

Ο Τσάβι Ερνάντεθ στο 24' μετά από ασίστ του Ντάνι Άλβες, παραβίασε την εστία του Ράφαελ και διπλασίασε τα τέρματα της Μπαρτσελόνα.

Στο 29' ο Φάμπρεγκας σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ράφαελ, όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο πρώην ''αρχηγός'' της Άρσεναλ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 45' ο Καταλανός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 , σφραγίζοντας ουσιαστικά την νίκη της Μπαρτσελόνα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι ''μπλαουγκράνα'' κυριάρχησαν και στο 79' ο Ντάνι Άλβες δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ αφού το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Βραζιλιάνος όμως στο 82' τροφοδότησε τον Μέσι και ο Αργεντινός αφού ξεπέρασε με όμορφο τρόπο τον γκολκίπερ, Ράφαελ, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα πριν τον αγώνα εμφανίστηκαν με μπλουζάκια που είχαν μήνυμα στήριξης στον Νταβίντ Βίγια, που θα υποβληθεί σε εγχείρηση τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη.

Ο Πεπ Γουαρδιόλα μετρά αισίως 13 τίτλους ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, αφού ακολουθεί ο Γιόχαν Κρόιφ με 11.

Ο 40χρονος τεχνικός από το 2008 που αντικατέστησε τον Φρανκ Ράικαρντ στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 κύπελλο Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Champions League και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Σάντος (Μουρίσι Ραμάλιο): Ράφαελ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο (30’ Ελάνο), Ντουρβάλ, Μπρούνο Ροντρίγο Φενελόν Παλόμο, Αρούσα, Ενρίκε, Γκάνσο (82’ Ίμπσον), Μπόργκες (79’ Κάρντες), Νεϊμάρ.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (56’ Μασεράνο), Πουγιόλ (84’ Φοντάς), Αμπιντάλ, Φάμπρεγας, Τσάβι, Ινιέστα, Αλκάνταρα (78’ Πέδρο), Μπούσκετς, Μέσι.
nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα