Εκπρόσωπος τύπου ΔΝΤ: «Επεξεργαζόμαστε πολλά σενάρια για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Ελλάδα «είναι φιλόδοξο και δύσκολο. Προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι στην διάρκεια της εφαρμογής του. Και αυτούς τους κινδύνους δεν μπορούμε να τους παραβλέψουμε» απάντησε στην ερώτηση του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Gerry Rice.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ ο κ. Rice
απευθυνόμενος στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι «το Ταμείο επεξεργάζεται πολλά σενάρια αναφορικά με την Ελλάδα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ύφεση είναι ένα θέμα που προβληματίζει.

«Ο στόχος, όμως να πέσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας πολύ κοντά στο 120% του ΑΕΠ παραμένει» τόνισε προσθέτοντας ότι αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται «όλα τα κομμάτια του προγράμματος να δουλέψουν σωστά και ταυτόχρονα».

Ερωτώμενος από τον ΣΚΑΪ ο κ. Rice έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη συνέχισης του μοντέλου πολιτικής συναίνεσης που ξεκίνησε στην Ελλάδα ενώ απέδωσε εύσημα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου. Για ακόμα μία φορά, το Ταμείο μέσω του εκπροσώπου του δεν είπε κουβέντα για το τελικό ακριβές ποσό συμμετοχής του στο νέο πακέτο προς την Ελλάδα.

Ο κ. Rice επανέλαβε αυτό που ο ΣΚΑΪ εξ αρχής έχει μεταδώσει, ότι δηλαδή «οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

skai
Keywords
Τυχαία Θέματα