Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς του 2012


Οι έλεγχοι των θεατών θα διαρκούν 20 λεπτά!Καλός συγχρονισμός και υπομονή θα είναι τα δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτουν όσοι σκοπεύουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Καλός συγχρονισμός γιατί θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να φτάνουν αρκετά νωρίτερα από την έναρξη του αγωνίσματος που τους ενδιαφέρει και υπομονή γιατί θα πρέπει να υποστούν 20 λεπτά εξονυχιστικού ελέγχου.

Ο έλεγχος αυτός
θα θυμίζει πολύ εκείνους που πραγματοποιούνται στους επιβάτες στα αεροδρόμια καθώς οι θεατές θα περνούν μέσα από μηχανήματα ακτινών Χ. Παράλληλα, χιλιάδες κάμερες παρακολούθησης θα βιντεοσκοπούν κάθε τους κίνηση.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η διάρκεια αναμονής να κρατηθεί σε μονοψήφιο αριθμό όπου είναι εφικτό. Παρόλα αυτά ο συνολικός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στα 20 λεπτά», δηλώνει ο Sir Ian Johnston, αρμόδιος διευθυντής για τα θέματα ασφαλείας των Αγώνων και προσθέτει:

«Ο κόσμος θα πάρει μια πιο λεπτομερή ιδέα σε σχέση με τις ουρές αναμονής όταν οι Αγώνες θα πλησιάζουν έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και να προγραμματίσουν σωστά τα ταξίδια τους.

Προς το παρόν δεν δεσμευόμαστε σε αριθμούς αλλά είναι βέβαιο πως ο κόσμος θα μάθει σύντομα. Η δυσκολία της δουλειάς μας έγκειται στο ότι η διάρκεια της αναμονής θα καθοριστεί στην πραγματικότητα όταν ο κόσμος θα αρχίσει να έρχεται».

Υπολογίζεται πως περίπου 12.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για την επίβλεψη των αγώνων, οι οποίοι θα συνεργαστούν με άλλους 10 με 15 χιλιάδες υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, G4S.
Keywords
Τυχαία Θέματα