Δικαστικά μέτρα κατά της «κατάληψης» των παραλιών από ξαπλώστρες



Όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην καταλαμβάνεται όλη η έκταση των παραλιών από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ, θα λάβει η Ανωτάτη Εισαγγελία, όπως προανείγγελε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική στις ελληνικές παραλίες, με τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και τα υπόλοιπα ενοικιαζόμενα είδη αναψυχής να καλύπτουν κάθε εκατοστό του γιαλού, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν χώρο όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν για αυτά. Όπως επισήμανε ο εισαγγελέας, η «κατάληψη» αυτή είναι παράνομη.
«Είναι γνωστή
σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού», δήλωσε ο κ. Τέντες, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες».
Keywords
Τυχαία Θέματα