Χωρίς σίτιση 5.000 φοιτητές του ΑΠΘ


Σήμερα συνεδριάζει η ΣύγκλητοςΆδεια παρέμεινε και χτες η τραπεζαρία της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ, όπου σιτίζονται καθημερινά πάνω από 5.000 φοιτητές, λόγω της κατάληψης του κτιρίου από τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της λέσχης», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα την κινητοποίησή τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου».

Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά η φοιτητική λέσχη απειλείται με λουκέτο),
εξαιτίας των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης. Η διοίκηση του ΑΠΘ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την εκταμίευση του υπεσχημένου ποσού των 6 εκατ. ευρώ αντί των 4.704.000 ευρώ, που διαπιστώθηκε ότι τελικά θα εκταμιευτούν.

Η λειτουργία της λέσχης, όπου σερβίρονται καθημερινά τουλάχιστον 10.000 γεύματα (μεσημέρι - απόγευμα) στους φοιτητές, έχει διασφαλιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Εκφράζοντας την αγωνία τους για την «επόμενη μέρα, οι 120 υπάλληλοι, μέσω των εργολαβιών, αποφάσισαν την περασμένη Πέμπτη να καταλάβουν το κτίριο της φοιτητικής λέσχης, ζητώντας να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της και να εργάζονται οι ίδιοι με 12μηνες συμβάσεις.

«Το 2008 διατέθηκαν 6,7 εκατ. ευρώ για τη Λέσχη και φέτος 4,7 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και οι εργολαβίες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργολαβικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Κωλέσης.

Σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα του πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα