ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: H Γερμανία πιέζει να παραχωρήσει η Ελλάδα την κυριαρχία της για να πάρει το δεύτερο πακέτο βοήθειας!

Σύμφωνα με αποκλειστικά ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αφενός και των Financial Times αφετέρου, η Γερμανία πιέζει, ώστε να παραχωρήσει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκά όργανα και επιτροπές τον έλεγχο των δημοσιονομικών της, ως μέρος των προϋποθέσεων για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, των 130 δισ. ευρώ. Η βρετανική μάλιστα εφημερίδα αναφέρει ειδικώτερα οτι
η Γερμανία πιέζει για τονδιορισμό «Επιτρόπου Προϋπολογισμού» της Ευρωζώνης, με δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί του προϋπολογισμού. Υποστηρίζει δε οτι διαθέτει σχετικό έγγραφο.

«Υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις στο Eurogroup και προτάσεις, μία εκ των οποίων προέρχεται από τη Γερμανία, για το πώς θα αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό τρόπο προγράμματα στήριξης που βρίσκονται παρατεταμένα εκτός στόχων, για το εάν αυτό θα μπορεί να αγνοηθεί ή εάν πρέπει να πούμε «ως εδώ»» ανέφερε Εντάξειπηγή που επικαλείται το Reuters.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι σύμφωνα με προτάσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί, που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβουν «συγκεκριμένες αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων» για τη δημοσιονομική πολιτική.

Να εκχωρήσει η Ελλάδα την κυριαρχία της σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, επιθυμεί η Γερμανία, όπως γράφει η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας λέει οτι περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Χρειάζονται άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους και κυρίως από τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο: Υπάρχει τέτοια πρόταση; Εάν είναι αλήθεια, ποια είναι η θέση του; Το είπε στους Πολιτικούς Αχηγούς; Γιατί άλλο η τεχνωγνωσία και άλλο η εκχώρηση τέτοιας κυριαρχίας…
Keywords
Τυχαία Θέματα