«Άλωσε» και το «Γεντί Κουλέ» και «πάτησε» κορυφή ο Ολυμπιακός


Σαν… οδοστρωτήρας πέρασε ο Ολυμπιακός από το Ηράκλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και πέρασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με +1 από τον Παναθηναϊκό. Πλέον οι Πειραιώτες ελπίζουν σε ένα στραβοπάτημα του «αιωνίου» αντιπάλου, ώστε να έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ στο μεταξύ τους παιχνίδι την μεθεπόμενη αγωνιστική.

Το
σκορ άνοιξε ο Χολέμπας με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 25 μέτρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ο Καζίμ στο 54′, ανοίγοντας τον… «λογαριασμό» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:
Αρκετά ήταν τα προβλήματα για τον Νίκο Αναστόπουλο και αναφερόμαστε στον Βαγγέλη Μάντζιο που έμεινε εκτός αποστολής, αλλά και τον Ταυλαρίδη που κάθισε στον πάγκο. Κατά τ’ άλλα δεν είδαμε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΟΦΗ σε σχέση με άλλα ματς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμπάνταης, που είχε πίσω του τους Σίσιτς, Τζόρντι Λόπεθ και Παπουλή, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Χόρχε Λόπεθ και Βερόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Γιάννη Μανιάτη, βάζοντας βασικούς και Μακούν και Ιμπαγάσα και Ορμπάιθ, ενώ προτίμησε να έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Μιραλάς, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιόγκο. Στις πτέρυγες της επίθεσης ήταν οι Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν σταθερή (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας).
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά και όλα έδειχναν πως θα δούμε ένα ωραίο ματς. Ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή της μπάλας, ενώ ο ΟΦΗ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά του και είχε σκοπό να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Οι φάσεις ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Σίσιτς να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 6′, όμως η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και δημιούργησαν πολλές φάσεις, με τον Αμπντούν (10′, 13′), τον Μακούν (21′), τον Τοροσίδη (32′), όμως υπήρχε πρόβλημα στο τελείωμα. Εκεί, οι Πειραιώτες ήταν αρκετά επιπόλαιοι και δεν εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες.

Ο έρωτας στα χρόνια του… Χολέμπας (0-1)

Και ενώ το ημίχρονο έμοιαζε πως θα τελειώσει στο 0-0, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν την σοβαρότητα που έπρεπε στα τελειώματα και οι Κρητικοί ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, ο Χολέμπας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ την καλύτερη στιγμή για την ομάδα του, στο 45′. Ο διεθνής άσος έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Βεζυρίδη που έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά, αφού οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν και πάλι την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ, έπαιζαν αμυντικά και δεν έβγαιναν στην επίθεση.
Ο Καζίμ έσπασε το ρόδι (0-2)

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε ξανά τον Ολυμ
Keywords
Τυχαία Θέματα