Αύξηση αριθμού τουριστών δείχνουν τα " SLOTS " των αεροδρομίων

Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των αεροπορικών εταιριών.Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει πολύ σημαντική αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών...
εταιρειών για «Slots» (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.
Η αύξηση των αιτημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φτάνει το 13% και οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό,
είναι ότι αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εδραιωθεί το διψήφιο νούμερο στις αφίξεις αλλοδαπών εφέτος στην Ελλάδα.
Τα αεροδρόμια με τα περισσότερα «Slots»
Σύμφωνα με τα αιτήματα για επιπλέον «Slots», διαφαίνεται αύξηση 19,6% στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 23% της Κω, 15,6%, της Κέρκυρας, 15% του Ηρακλείου αλλά και 14% της Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (Hatta) , κ. Γ. Τελώνης, υπογράμμισε ότι αφενός η παρούσα κατάσταση είναι ιδιαίτερη ευνοϊκή για την τουριστική κίνηση, αφετέρου δημιουργείται ζήτημα για τον τουρισμό στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι τα ακριβά τέλη στο αεροδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθιστούν δυσχερή την προώθηση του συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού.
Το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος , ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κάθε διευκόλυνση προς τις αεροπορικές εταιρίες για να προσγειώνονται τα αεροσκάφη τους και στα λοιπά αεροδρόμια, με έμφαση στα περιφερειακά.
Keywords
Τυχαία Θέματα