VIDEO: «Λαχείο» για την Κύπρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου

«Θείο δώρο» για την κυπριακή οικονομία και τον λαό της Κύπρου το κοίτασμα… φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 ύ 5-8 τρισ. κυβικά πόδια με πιο πιθανό νούμερο τα 7 τρισ. κυβικά πόδια (198,2 δισ. κυβικά μέτρα) σύμφωνα με τις αναλύσεις της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.
Μετά από περίπου δύο χρόνια η Κύπρος θα μπορεί να ξεκινήσει εξαγωγές στην ευρωπαϊκή
αγορά καταστόντας το νησί σε ένα από τους σημαντικότερους ενεργειακούς ευρωπαϊκούς προμηθευτές ενέργειας της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα της κυπριακής Δημοκρατίας ανέρχεται στο 75% επί των πωλήσεων ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη αξιοποιήσιμου κοιτάσματος πετρελαίου μπορεί να φτάσει και το 85%.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας «Η Κύπρος εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτης της Ευρώπης. Η ανεύρεση φυσικού αερίου θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και θα συμβάλει στην ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Επιπλέον, η ηγεσία της Κύπρου κατάφερε με το ρωσικό δάνειο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της οικονομίας της κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ με την συνετή αξιοποίηση του κοιτάσματος του οικοπέδου 12 και μόνο θα μπορούσαν να διατηρήσουν την οικονομία της Κύπρου σε μία σταθερή διαρκή ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα