Trojan παραβιάζει τη νέα αναβάθμιση ασφάλειας της Apple


Μόλις λίγες ώρες μετά την έκδοση αναβάθμισης για την προστασία των χρηστών Mac από κακόβουλα λογισμικά, μια νέα εκδοχή ιού Trojan κυκλοφόρησε η οποία προσπερνά όλους τους μηχανισμούς ασφάλειας.
Το Trojan αυτό φτάνει μέσω ενός αρχείου που ονομάζεται «mdinstall.pkg» και εγκαθιστά το «MacGuard», μία κακόβουλη εφαρμογή,
η οποία μεταμφιέζεται σε λογισμικό ασφάλειας και ενημερώνει τους χρήστες Mac ότι υπάρχουν ορισμένα μολυσμένα αρχεία, τα οποία θα πρέπει να καθαριστούν. Εκτός αυτής της απειλής έχει παρατηρηθεί τελευταία ότι όσοι χρησιμοποιούν Mac, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής (social engineering) στους πιο γνωστούς ιστότοπους, όπως Google, Facebook και αλλού, πείθοντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά.
Πριν από λίγες ημέρες η Apple αναβάθμισε τα OS X για να μπορούν να αποτρέπουν το MacDefender και τα παράγωγά του πριν οι χρήστες μολυνθούν. Αυτό που ακολούθησε ήταν η δημιουργία του MacGuard Trojan το οποίο παραβιάζει την άμυνα.
Το γεγονός αυτό θυμίζει την ιστορία γάτας και ποντικιού και ένα ατελείωτο κυνηγητό. Το θετικό όμως είναι ότι η Apple εκδίδει αναβαθμίσεις κάθε 24 ώρες, αναμένουμε λοιπόν και αυτή που θα αντιμετωπίσει τη νέα απειλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα