Οι Γήινοι άγγελοι από την Αthena στον Κήπο του Μεγάρου

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, η Athena παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και απρόσμενες διασκευές.

Με φωνή κρυστάλλινη, παλλόμενη ανά στιγμές από συναίσθημα, η Αθηνά παντρεύει γοητευτικά στα τραγούδια της το φολκ-ροκ, την ποπ και την τζαζ, και αναδεικνύει δημιουργικά τις ελληνικές ρίζες της.

Στις live

εμφανίσεις της γίνεται φανερή η αμεσότητα στην ερμηνεία και η άνεση στον αυτοσχεδιασμό – οι «χαμηλοί τόνοι» είναι το προκάλυμμα μιας παθιασμένης δημιουργού, που ξέρει να συγκινεί βαθιά το ακροατήριό της.

Το 2007 με τον αγγλόφωνο δίσκο της Breathe With Me η Αθηνά Ανδρεάδη έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διεθνή σκηνή. Ακολούθησε το Peeling Apples (2012), και αυτό σε αγγλικό στίχο, που ενίσχυσε τη φήμη της ως εκφραστικής τραγουδοποιού και αιθέριας ερμηνεύτριας. Kαι τα δύο άλμπουμ έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον βρετανικό και τον αμερικανικό Τύπο.

Φέτος κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, Γήινοι άγγελοι, αυτή τη φορά σε ελληνικό στίχο (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι). Σαν μια δύναμη ασυνείδητη να την οδηγεί, πιο ώριμη και έμπειρη πλέον, στην πηγή των βιωμάτων της, στα πρώτα και παντοτινά όνειρα της, στην συναισθηματική της ανάγκη να εκφραστεί αυτή τη δεδομένη στιγμή στη γλώσσα της.

Θα την απολαύσουμε στον Κήπο του Μεγάρου μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα