Η ‘εσωτερική εμπειρία’ του αντικειμένου: Έκθεση του Βασίλη Βασιλακάκη, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης «Η ‘εσωτερική εμπειρία’ του αντικειμένου» του Βασίλη Βασιλακάκη, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:00 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Θα παρουσιαστούν δύο έργα μεγάλων και περισσότερα μικρών διαστάσεων έργα, λάδια σε χαρτί και σε καμβά. Ο Βασίλης Βασιλακάκης, κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια με ζητούμενο τη ζωγραφική γλώσσα, αποπειράται να δώσει στα πράγματα και -κατ’επέκταση στις έννοιες- νέο όνομα• σαν να βλέπει κανείς για πρώτη φορά ένα αντικείμενο. Το ελάχιστο αντικείμενο αποκτά πια

νόημα και περιεχόμενο. Αποστερώντας τα από τον αρχικό τους προορισμό, τα αντικείμενα-σπαράγματα του καθημερινού, αποκομμένα από τον φυσικό τους χώρο, εμπλέκουν τον θεατή στην ανίχνευση του οικείου και ανοίκειου, του πραγματικού-μη πραγματικού, του υλικού-πνευματικού.

Η ζωγραφική για τον Βασιλακάκη μπορεί να ιδωθεί με την έννοια που ο Ζώρζ Μπατάιγ [George Bataille] ορίζει την «εσωτερική εμπειρία», ως την αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον εαυτό, ως τη μόνη ουσιαστική επιλογή για την επίτευξη της «ατομικής κυριαρχίας».

*George Bataille [Ζωρζ Μπατάιγ], Η εσωτερική εμπειρία, μτφ. Ξενοφών Κομνηνός, επιμ. Πέτρος Γιαρμενίτης Εκδόσεις Ίνδικτος, 2013.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

O Βασίλης Βασιλακάκης γεννήθηκε στην Aγγίστα το 1968. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988-1994) και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (1995-1997). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. «Η ‘εσωτερική εμπειρία’ του αντικειμένου» είναι η πέμπτη ατομική του έκθεση.

Το κλασσικό και αγαπημένο Ασπρολίθι, του Άγγελου Ρούβαλη, με την χαρακτηριστική γεύση του, είναι ο ιδανικός συνοδός για μια βραδιά «ταξίδι» στους ξεχωριστούς δρόμους της τέχνης.

Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι και Ασπρολίθι Βαρέλι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ. Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

Keywords
Τυχαία Θέματα