Έλαμψε το 8ο Vinyl Is Back!

Το καλύτερο ίσως Vinyl Is Back χάρηκαν οι φίλοι του βινυλίου και της μουσικής το τριήμερο από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων, όπου διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή φορά!

Το Original Vinyl Bazaar Show, προσέφερε μια καλοδουλεμένη και οργανωμένη ως την λεπτομέρεια βινυλιο-γιορτή που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της που εκτός από δίσκους βινυλίου απόλαυσαν μια σειρά παράλληλων δράσεων στο γεμάτο πρόγραμμα του τριημέρου από live,

happenings, συλλεκτικά δώρα δίσκων και αξεσουάρ, χορό, d.j. sets και μια σειρά άλλων εκπλήξεων που τους περίμεναν στο 8ο Vinyl Is Back στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Αλλά και απρόοπτα, όπως στο ξεφόρτωμα των εκθετών στο τέλος της εκδήλωσης ντελάπαρε καροτσάκι με μια κούτα γεμάτη 45άρια να πέφτουν ένα - ένα στην σχισμή του ασανσέρ και να αναζητούνται στο φρεάτιο στο μείον 5!

Η αγωνία και η συμμετοχή του κόσμου κορυφώθηκε την Κυριακή στην διάρκεια των πλειστηριασμών σπάνιων δίσκων που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στο Vinyl Is Back, αλλά και πρώτη φορά με τον τρόπο αυτό στην Ελλάδα. Περίπου 30 συλλεκτικούς δίσκους είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το κοινό, οι οποίοι είχαν μοιραστεί σε κατάλογο με την κατάστασή τους και την τιμή εκκίνησης. Πέντε εξ αυτών χτυπήθηκαν ! Πρόκειται για τους δίσκους βινυλίου : Joan Baez – Diamonds and Rust In The Bullring (100 ευρώ), Athenians Of Toronto – Σαν Σκοτεινιάζει (200 ευρώ), Mighty Baby – Mighty Baby (400 ευρώ), Τρύπες – Πάρτυ στον 13Ο Όροφο (70 ευρώ) και YpsilonMetro Music Man (50 ευρώ).

Τρία stages στην σειρά φιλοξένησαν live εμφανίσεις πέντε συγκροτημάτων, τα d.j. sets και μια πρωτότυπη έκθεση μπάσων!

Τα Υπόγεια Ρεύματα των Γρηγόρη Κλιούμη, Νίκου Γιούσεφ και Τάσου Πέππα, έκαναν μια υπέροχη συναυλία διάρκειας ενός δίσκου βινυλίου, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο, ασυνήθιστο για τέτοιου είδους, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά δημιουργική περίοδο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να εξαντληθούν όλα τα βινύλια τους που έφεραν μαζί!

Έκπληκτο έμεινε το κοινό με την ποιότητα του live blues των Drifting Around των Ανδρέα Γκομόζια, Δημήτρη Πολύτιμου, Χρήστου Κουτσογιάννη και Έρικ Κακαρά που ξανάσμιξαν ύστερα από αρκετά χρόνια, ειδικά για το Vinyl Is Back ! Μάλιστα τους ζητήθηκε κι έπαιξαν encore, κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα σε live happening!

Τις καλύτερες εντυπώσεις επίσης άφησαν οι συναυλίες των Moa Bones και Daphne and The Fuzz, καλλιτεχνών της ανεξάρτητης πατρινής δισκογραφικής εταιρίας Inner Ear που υποστηρίζει το βινύλιο με τις παραγωγές της. Οι δύο καλλιτέχνες υπέγραψαν το live μετά τους δίσκους τους!

Πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο ήταν το live της Bass Mafia του Γιάννη Γρηγορίου που έπαιζε με τα μπάσα που είχε εκθέσει ιστορικές ηχογραφήσεις στις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί τα συγκεκριμένα μοντέλα, ενώ είχε καλέσει στο stage πολλούς φίλους μουσικούς και γνωστούς ερμηνευτές, μεταξύ αυτών και η Κατερίνα Κυρμιζή. Η έκθεση των καλύτερων μπάσων της συλλογής του Γρηγορίου ήταν εκτεθειμένη όλο το τριήμερο!

Πανηγυρικό χαρακτήρα έδωσε στο φινάλε του Vinyl Is Back η χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop με επικεφαλής την Μαριάντζελα Σαλίχου, σε ξέφρενους ρυθμούς swing και rock’n’roll δικαιολογώντας τη φήμη της!

Ηχηρές ήταν και οι παρουσίες στο χώρο εταιριών μηχανημάτων με τα καλύτερα τους πικάπ, όπως οι Orpheus Audio, Pro-Ject, Aurion, Audio – Technica, Videorythmos, της αλυσίδας καταστημάτων Public σε χώρο υψηλής αισθητικής, γεμάτος βινύλια και ένα υπέροχο juke box – πικάπ. Επίσης το περιοδικό «Ήχος Εικόνα» γιορτάζοντας 500 τεύχη και μοιράζοντας δίσκους βινυλίου και ακουστικά σε συνεχείς κληρώσεις. Συμμετείχε και το ελληνικό fan club Frank Zappa που τίμησε καλλιτέχνες για την διάδοση του έργου του ανεπανάληπτου καλλιτέχνη. Το Vinyl Is Back πλαισίωσαν και αξεσουάρ, όπως t-shirts, αφίσες, καρτ-ποστάλ, βιβλία και τα χειροποίητα του Ash In Art συμπληρώνοντας την κουλτούρα της μουσικής.

Πρωτότυπα ήταν και τα d.j sets όπως αυτό του Μιχάλη Λημνιού που έπαιξε blues με τη συνοδεία της κιθάρας του Νίκου Δεληγιάννη σε κάποια κομμάτια, ο οποίος παράλληλα ζωγράφιζε ένα θέμα blues ! Το δική τους ξεχωριστή νότα έδωσαν με τα σετ τους ο «bluesman» Γιάννης Αγγελάτος, ο κλασάτος Πέτρος Αδάμ, ο αεικίνητος Τζώννυ Βαβούρας, o Ξενοφών Ραράκος με 80 favorites, ο classic rock DJL Up The Irons, ο έμπειρος Τζίμης Μπάστας και ο Γιάννης Παναγόπουλος που έκλεισε το Vinyl Is Back με ηλεκτρονική μουσική!

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού του Vinyl Is Back είναι το τριήμερο 9 – 11 Δεκεμβρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων!

Keywords
Τυχαία Θέματα