Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή

Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.

Εκατοντάδες ήταν οι αιτήσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία για το φετινό Παγκόσμιο Πρόγραμμα από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Αμερική, το καθένα με την ελπίδα να πάρει το πολυπόθητο Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής.

Η τελική λίστα παρουσιάστηκε από κριτική επιτροπή Ιταλών αρχιτεκτόνων, στην οποία συμμετείχαν οι παρακάτω:

• Cinzia Anguissola Scacchetti, Architect - Milan, Italy

• Claudia Donà, Design Critic and Journalist, Milan, Italy

• Francesco Mendini, Architect - Milan Italy

• Maurizio Morgantini, Architect- Milan, Italy

• Franco Raggi, Architect - Milan, Italy

• Paolo Zanenga, President of Diotima Society - Milan, Italy

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι το μεγαλύτερο βραβείο στην παγκόσμια αρχιτεκτονική στον κόσμο, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά κτίρια, πολεοδομικά σχέδια, ιδιωτικές κατοικίες, πραγματικά μνημεία της αρχιτεκτονικής τέχνης, που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο της αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη της ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα φετινά επιλεγμένα κτίρια είναι από 43 χώρες, συμπεριλαμβανομένων: Αγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, τον Καναδά, την Κίνα, την Κολομβία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, το Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η Λετονία, το Λίβανο, τη Μάλτα, τη Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Δημοκρατία της Σιγκαπούρης, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Βιετνάμ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλα τα κτήρια και τα σχέδια μπορείτε να τα δείτε στο www.europeanarch.eu & στο www.chi-athenaeum.org

Σε αυτή την ελίτ ομάδα των κτιρίων και έργων αστικού σχεδιασμού θα απονεμηθεί βραβείο λίγο πριν την Istanbul Design Biennial στο UCTEA Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 6.00μ.μ. Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει και στην Ευρώπη, με τίτλο The City and The World στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στην Αθήνα το 2017.

Για την απονομή των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί μετά τα εγκαίνια της έκθεσης στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου, απαιτείται πρόσκληση.

Tα κτίρια και τα έργα αστικού σχεδιασμού θα παρουσιαστούν ως κατάλογος με τίτλο για Global Design + Urbanism XVI (“New International Architecture”) του Christian Narkiewicz-Laine από τις εκδόσεις Metropolitan Arts Press Ltd. και θα διατίθεται μέσω του European Centre και του www.metropolitanartspress.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα