Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μέσα από το «The Dark Ages», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της ευρωπαϊκής τριλογίας του για τον πόλεμο η οποία ξεκίνησε με το «The Civil

Wars» (2014), ο Ράου ερευνά την πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, εστιάζοντας στις προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα.

Πέντε ηθοποιοί, από τη Βοσνία, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, αφηγούνται επί σκηνής και μπροστά σε μια κάμερα τις ιστορίες τους, με τα πρόσωπά τους να προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη. Οι συγκλονιστικές βιογραφίες τους εμπλέκονται με ιστορικά γεγονότα και ερωτήματα, καθώς οι ίδιοι μιλάνε για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, τη φυγή και το νέο τους ξεκίνημα.

Τη μουσική για την παράσταση έχει γράψει το ιστορικό cult συγκρότημα από τη Σλοβενία, οι Laibach, που εδώ και δεκαετίες μιλούν μέσω της μουσικής τους για τη σχέση μεταξύ τέχνης και ιδεολογίας.

Μια παραγωγή του Residenztheater του Μονάχου σε συνεργασία με το: Milo Rau / International Institute Of Political Murder (IIPM)

Πρώτη παρουσίαση: 11 Απριλίου 2015, Residenztheater, Μόναχο, με την επακόλουθη εμφάνιση (σε πρώτη παρουσίαση) του συγκροτήματος Laibach από τη Σλοβενία

Σύλληψη-Κείμενο-Σκηνοθεσία: Milo Rau

Κείμενο: Sudbin Musić, Vedrana Seksan, Valery Tscheplanowa, Manfred Zapatka

Ερμηνεία: Sudbin Musić, Vedrana Seksan, Valery Tscheplanowa, Manfred Zapatka

Δραματουργία: Stefan Bläske, Sebastian Huber

Σκηνικά-Κοστούμια: Anton Lukas

Εικόνα-Σχεδιασμός βίντεο: Marc Stephan

Μουσική: Laibach

Βοηθοί δραματουργίας: Lucia Kramer, Rose Reiter

Βοηθός στη σκηνοθεσία: Jakub Gawlik

Μετάφραση: Marija Karaklajić

Έρευνα: Stefan Bläske, Mirjam Knapp

Διεύθυνση παραγωγής IIPM (περιοδεία): Mascha Euchner-Martinez

Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση εδώ

Πληροφορίες για την παράσταση: international-institute.de/en/the-dark-ages-2

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα