Grece France Talents 2016: σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον προσανατολισμό των νέων.

Το Grèce France Talents 2016 είναι μια ευκαιρία για συναντήσεις και ανταλλαγές εμπειριών και απόψεων με εκπροσώπους των καλύτερων γαλλικών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και με έλληνες πτυχιούχους γαλλικών πανεπιστημίων και οικονομικούς φορείς.

Οι εκδηλώσεις:

19.02.2016, 18.00΄-20.00΄ | ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

ΤΑ «SOFT SKILLS»
ΓΙΑ ΝΑ ΚAΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡA ΣΤΗΝ ΑΓΟΡA ΕΡΓΑΣIΑΣ
AUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS - IFG

Εκτός από τα ακαδημαϊκά προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες, το άλλο καθοριστικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι αυτό που ονομάζουμε ήπιες ή μη ακαδημαϊκές δεξιότητες, τα «soft skills». Σε αντίθεση με τις θεωρητικές γνώσεις, οι δεξιότητες αυτές είναι ενδεικτικές για την προσωπικότητα του καθενός. Πώς να τις αναπτύξουμε και να τις αξιοποιήσουμε; Με ποιον τρόπο το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη των «soft skills»;

Ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες στην πρόσληψη προσωπικού και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα μας βοηθήσουν να προσδιορίσουμε και να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις δεξιότητες αυτές, καθώς και να κατανοήσουμε τον αντίκτυπό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ CAMPUS FRANCE

Δημόσια Πανεπιστήμια και Ανώτατες Σχολές της Γαλλίας θα παρουσιάσουν το ευρύ φάσμα των προγραμμάτων σπουδών τους, θα συμβουλεύσουν και θα κατευθύνουν τους μαθητές/φοιτητές. Ένα αφιέρωμα στο θέμα της αειφόρου ανάπτυξης θα αναδείξει πρωτοπόρα προγράμματα σπουδών στον τομέα αυτό.

Οι διαλέξεις, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το δίκτυο Grèce France Alumni, θα καλύψουν όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/φοιτητές σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες και εγγραφή (on line): www.grece.campusfrance.org

Διάρκεια έκθεσης:

20.02.2016, 10.00΄-18.00΄
ΑΘΗΝΑ - IFG

22.02.2016, 10.30΄-17.30΄
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα φιλοξενήσει την έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα