Athens Fringe Live 2013

Το Athens Fringe Live πιστό στο ραντεβού του, ανοίγει για 5η συνεχή χρονιά τις πόρτες του και γίνεται το σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ακτιβιστική δράση και το κοινό της Αθήνας, από την 1η έως και τις 30 Ιουνίου

2013.

Η Αθήνα μας ανήκει!

Athens Fringe Live 2013 – Γενικά Στοιχεία

Το Athens Fringe Live πιστό στο ραντεβού του για 5η συνεχή χρονιά ανοίγει τις πόρτες του την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 30 του ίδιου μηνός γίνεται το σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ακτιβιστική δράση και το κοινό της Αθήνας.

Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network, το Live αποτελεί ένα ανοιχτό βήμα για τους συμμετέχοντες να προβάλουν το έργο τους, να συνυπάρξουν με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να δικτυωθούν με φορείς, να συνομιλήσουν με την πόλη.

Συμμετοχικό

Διακαλλιτεχνικό

Παρεμβατικό

Διεθνές

Το πρόγραμμα του Live περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσικά lives, εκθέσεις, παρουσιάσεις, installations, προβολές, παρεμβάσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, σεμινάρια, παιδικά θεάματα και event στο Fringe Bus. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους δημιουργούς να συναντηθούν με τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς στο Fringe Agency Fair, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό και να προσφέρουν τις ιδέες τους στο Fringe Round Table με θέμα «Παλιά Πόλη- Νέα Πόλη».

Για μια ακόμα χρονιά το Athens Fringe συγκεντρώνει τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης στο ιστορικό κέντρο για να κάνουν πράξη για 30 ολόκληρες μέρες το όραμα μια Αθήνας που ανήκει στους πολίτες της.

Σημαντικές Ημερομηνίες του Athens Fringe Live 2013

18 Μαρτίου: Έναρξη συμμετοχών

21 Μαρτίου: 1o Open Day

1 Μαΐου: Λήξη συμμετοχών

15 Μαΐου: Ανακοίνωση Προγράμματος

1 Ιουνίου: Έναρξη Live ‘13

1 Ιουνίου: Fringe Agency Fair

1-30 Ιουνίου: ATHENS FRINGE LIVE ‘13

Fringe Agency Fair

Ένα μικρό ανοιχτό και χαρούμενο πολιτιστικό πανηγύρι στο πιο ζωντανό σπίτι της Πλάκας. Φέρνουμε σε επαφή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς και μεταξύ τους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου, 17.00-20.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι. O κάθε εκπρόσωπος θα δεχτεί καλλιτέχνες για να τους συμβουλεύσει και να τους κατευθύνει προσωπικά ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά και την πρακτική πραγματοποίηση του έργου, το οποίο προετοιμάζουν.

Fringe Round Table

Ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες σε σχέση με το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες, ώστε η Αθήνα να μάς Ανήκει!

Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.

Στο τέλος της συνάντησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης/ έργου στα πλαίσια του θέματος «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στην Πλάκα.

Συμμετοχή στο Athens Fringe Live 2013

Τρόπος συμμετοχής

Οι δημιουργοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2013 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε την online φόρμα εγγραφής στο Athens Fringe Network (www.fringenet.gr)

ΒΗΜΑ 2: Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής που ανάγεται στα 50€.

α. Στο Βρυσάκι

β. Μέσω τραπέζης Citibank

γ. Paypal

ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live’13

ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live’13, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

Οικονομικά οφέλη

Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς τους στα πλαίσια του Live, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη:

Α. Τα Ζωντανά Θεάματα έχουν εισιτήριο 10€, εκ των οποίων το 50% αποδίδεται στο δημιουργό (με νόμιμο παραστατικό)και το 50% για τα έξοδα της διοργάνωσης.

Β. Οι Εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με δυνατότητα εκ μέρους των καλλιτεχνών να πουλήσουν τα έργα τους, αποδίδοντας το 10% για τα έξοδα της διοργάνωσης.

Γ. Για τα Έργα σε δημόσιους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα εικαστικά, και οι προβολές θα εκτίθενται για μια εβδομάδα, ενώ τα ζωντανά θεάματα, οι δράσεις, οι παρουσιάσεις, τα δημόσια έργα θα πραγματοποιούνται για μια μοναδική φορά. Οι διαδρομές τους Fringe Bus θα διαρκούν 3-4 ώρες και περιλαμβάνουν 4-5 στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Προβολή έργων στο εξωτερικό

Σε κάποιους από τους δημιουργούς θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τους στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project από την sinthesis.co.uk.

Χώροι Διεξαγωγής - Athens Fringe Live 2013

Πολιτιστικοί χώροι:

- Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)

- Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Δημόσιοι Χώροι:

- Στην αρχαία Αγορά, στην Πλακα, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες του κέντρου της Αθήνας

- Σε ΜΜΜ και σε διαδρομές σε όλη την Αθήνα με το Fringe bus με μουσική και χορό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιστοσελίδα: www.fringenet.gr

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: http://www.fringenet.gr/press

Υλικο και φωτογραφιες απο προηγούμενες διοργανώσεις: http://www.fringenet.gr/live/archive

Keywords
Τυχαία Θέματα