7ο Art for More Festival στο Βρυσάκι

Το φεστιβάλ Art For More, το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία και την τέχνη, επιστρέφει φέτος για την 7η διοργάνωσή του από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΕΔΡΑ, για δύο ημέρες, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013.

Το φεστιβάλ θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από εικαστικές εκθέσεις, happenings και παράλληλες δράσης.

Πιο αναλυτικά στο 7ο Art for More Festival στο Βρυσάκι θα δούμε:

Έκθεση

Visual Storytelling

Έργα που ξετυλίγουν μέσα από τη σύνθεση τους ποικίλες αφηγηματικές δυνατότητες. Η εξιστόρηση δεν είναι γραμμική ή δομημένη, αλλά προκύπτει στον χώρο αλληλεπίδρασης του έργου με τον επισκέπτη. Όταν ο επισκέπτης διανύει το εικαστικό τμήμα του φεστιβάλ, η έκθεση ανοίγει αμέτρητες εκδοχές αφήγησης και συνειρμών, μέσα σε μια διαδρομή συνεχούς ανάγνωσης και ανακάλυψης.

Συμμετέχουν: Ελευθερία Αλεξανδρή, Έκτωρ Αποστολόπουλος, Γρηγορία Βρυττιά, Marta Grossi, Όλγα Ευαγγελίδου, Νατάσσα Ζάνου, Δημήτρης Καλυβιώτης, Νίκος Καναρέλης, Νίνα Κοταμανίδου, Δήμητρα Λιάκουρα, Γιώργος Μαραζιώτης, Βασίλης Μπότουλας, Σταυρούλα Παπαδάκη, Κακάο Ροκς, Έρη Σκυργιάννη, Βασιλική Φενέκου.

Έκθεση Infographics

Από το πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνών φιλοξενούνται δείγματα social infographics (εικονοποιημένη μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων πάνω σε κοινωνικά ζητήματα), αναδεικνύοντας τις μορφές οπτικής αφήγησης που έχουν σύγχρονη εφαρμογή στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία, το ίντερνετ και την πληροφόρηση.

Συμμετέχουν: Peter Orntoft, Chris Korbey, Active for Life, Lukatarina, Moodley (για τον οργανισμό Caritas), κ.α

Happenings

Μια αίθουσα πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού πάνω στο θέμα της αφήγησης μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιέχει πρωινά παιδικά εργαστήρια, παιδικό λαμπορατόριο, ζωντανά γλυπτά και παραστάσεις.

Συμμετέχουν: Ομάδα Playback Nuevo, ομάδα Playroom, Βιωματικό Σχολείο, Ομάδα Παιδιά Επί Σκηνής, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», κ.α.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιαστεί η οπτική αφηγηματικότητα ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού που ευδοκιμεί στην τέχνη, την επικοινωνία, την μνήμη και τη μάθηση. Η πρώτη εμφάνιση της τεχνικής της οπτικής αφήγησης χρονολογείται μαζί με την αρχή της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιερογλυφικών και σχεδίων που αποτυπώνουν ιστορίες σε τοιχώματα σπηλιών. Για πολλούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η οπτική αφήγηση αποτέλεσε μορφή επικοινωνίας και μέσο διδασκαλίας των νεότερων γενεών. Σήμερα, η επικοινωνία μας για να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική, τείνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο οπτικοποιημένη μορφή, σε σημείο που εκφράζεται καθημερινά με έναν «οπτικό πόλεμο».

Ο Κοινωνικός Φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της υποστήριξης μη ευνοημένων, ευπαθών ομάδων και την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Συγκεντρώνει ένα σύνολο δομών και δράσεων με στόχο την πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη ατόμων αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα. Περιηγηθείτε στο portfolio του φεστιβάλ www.art4morefestival.carbonmade.com

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Η παρούσα εκδήλωση διοργανώνεται και υποστηρίζεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr), στα πλαίσια του Eτήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ ART4MORE με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου). Η ταυτότητα του φεστιβάλ συνδυάζει την τέχνη με σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καλώντας τους επισκέπτες να εμπλακούν στα ερωτήματα που αυτό προτείνει. Παραδείγματα δράσεων που έχει οργανώσει ο οργανισμός στα πλαίσια του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ ART4MORE είναι: Απτική Έκθεση , ΝΟΝ PLACE ART - Έκθεση από Όσους Σχεδιάζουν στο Περιθώριο, Έκθεση Κοινωνικού Poster Design , Έκθεση Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής , happenings, και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες (Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Στέλιος Δάβαρης, Βασιλική Καρακώστα, Joanna Drigo, Στάθης Δρογώσης, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, VICTORY COLLAPSE, COLD FEET, ΣΕΛΑΣ, TRANSISTOR, GAD., POP EYE, Missing Case, TRAP, κ.α.).

Keywords
Τυχαία Θέματα