4o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, η Στέγη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει και αναδεικνύει τις ανερχόμενες δυνάμεις που συγκροτούν το τοπίο του σύγχρονου χορού εντός κι εκτός εγχώριων συνόρων, μέσα από το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων.


Σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προβάλλει τους σκηνικούς προβληματισμούς και πειραματισμούς μιας νέας γενιάς χορογράφων, αλλά και να προκαλέσει έναν ανοιχτό διάλογο με τα κοινωνικά και πολιτικά συμφραζόμενα, να αφουγκραστεί τις επερχόμενες τάσεις

στην τέχνη και να προετοιμάσει το έδαφος για μελλοντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες. Άλλωστε, συνολικά στον προγραμματισμό της Στέγης, έχουν πρωταρχική σημασία οι γέφυρες που συνδέουν τις διάφορες γενιές καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας έτσι ένα «χάρτη» τόσο των εξελίξεων όσο και των αναμονών τις οποίες η ίδια η τέχνη εκδηλώνει στην αδιάκοπη πορεία της.


Το Φεστιβάλ κινείται λοιπόν σε μια πορεία αναζήτησης και καταγραφής μιας γενεαλογίας του χορού, η οποία πλέον δεν εντοπίζεται μόνον εντός των αυστηρών γεωγραφικών ορίων της χώρας. Ακολουθώντας το παράδειγμα της κοινωνίας, η τέχνη –ανοιχτή στη διαφορετικότητα, το πολυπολιτισμικό στοιχείο και τη διαπολιτισμική ανταλλαγή– προτείνει δρόμους διεθνικής συνεργασίας, γίνεται εν τέλει στα χέρια των νέων δημιουργών ένα παλίμψηστο, στο οποίο εγγράφονται, σβήνονται και επανεγγράφονται τα δεδομένα μιας εποχής. Αυτή τη διάθεση μετάβασης –από το ήδη γνωστό σε αυτό που μας προτείνει η νέα γενιά– έρχεται να αποτυπώσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κάτιας Αρφαρά, σφραγίζοντας τη σχέση με το παρόν των εξελίξεων, αλλά και το μέλλον των ανατροπών.


Στη φετινή, 4η διοργάνωση, δύο ταλαντούχοι δημιουργοί και χορευτές, η Ερμίρα Γκόρο και ο Hannes Langolf, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους ως χορογράφοι παρουσιάζοντας το Dandelion.

1 - 2 Απριλίου 2017, 20:00 - Κεντρική Σκηνή


http://www.sgt.gr/gre/SPG1881/


Η νεαρή χορογράφος Άρια Μπουμπάκη με το έργο 162 dance meetings, που λειτουργεί ως κινησιολογικό πείραμα, εμπλέκει τους θεατές σε μια συμμετοχική έρευνα.


1 - 2 Απριλίου 2017, 20:00 & 22:00 - Εκτός Στέγης: Βρύγου 10, Νέος Κόσμος


http://www.sgt.gr/gre/SPG1877/


Η Ειρήνη Παπανικολάου, στην πρώτη χορογραφική απόπειρα με τίτλο Ανθεμόεσσα επιχειρεί μια αλληγορική προσέγγιση του μύθου των Σειρήνων, δημιουργώντας ένα έργο για την εμπειρία εσωτερίκευσης του ταξιδιού, τη χαμένη πατρίδα που βρίσκεται εντός μας.


1-2 Απριλίου 2017, 19:00 - Μικρή Σκηνή


http://www.sgt.gr/gre/SPG1878/


Τέλος, η Ηρώ Αποστολέλλη, χορεύτρια και χορογράφος, χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτοσχεδιασμού Paradiddle, συνδιαλέγεται με το Son of Chamber Symphony του μινιμαλιστή συνθέτη John Adams, σε μία ερευνητική αναζήτηση ήχου και κίνησης.


1-2 Απριλίου 2017, 21:00 - Μικρή Σκηνή


http://www.sgt.gr/gre/SPG1879/

Keywords
Τυχαία Θέματα