Βελτιωμένα γραφικά στους τέταρτης γενιάς επεξεργαστές Core

01:44 3/5/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Τα Iris και Iris Pro κάνουν πρεμιέρα με τους Haswell.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των τέταρτης γενιάς επεξεργαστών Core θα είναι οι επιδόσεις τους στα γραφικά –και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια η Intel, έχουν δίκιο. Μάλιστα ενώ οι επεξεργαστές γραφικών των τρίτης γενιάς Core χωρίζονταν

σε δύο κατηγορίες, οι επεξεργαστές γραφικών της τέταρτης γενιάς χωρίζονται σε τρεις, με δύο εκ των οποίων να έχουν κατασκευαστεί για καλύτερες επιδόσεις παρά για καλύτερη αυτονομία.

Τα Ultrabooks με τους επεξεργαστές 15W U-series θα χρησιμοποιούν το πιο «συνηθισμένο» (αλλά ταχύτερο) HD 5000 στα γραφικά. Οι «thin-and-light» φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές 28W U-series, θα χρησιμοποιούν το HD 5100 ή αλλιώς Iris. Σύμφωνα με την Intel, το Iris θα είναι δυο φορές ταχύτερο στα 3D γραφικά απ’ ότι ο καλύτερος περσινός επεξεργαστής γραφικών της Intel, θα έχει διπλάσιο bandwidth με υποστήριξη Display Port 1.2, ενώ παράλληλα θα προσφέρει και υποστήριξη αναλύσεων 4Κ.

Τέλος, όσοι θέλουν ακόμα πιο δυνατά μηχανήματα, οι φορητοί υπολογιστές με Η-series επεξεργαστές (47-55W) καθώς και τα desktop μηχανήματα με R-series επεξεργαστές (65-84W) θα έρχονται εφοδιασμένα με το Intel HD 5200 –που μπορείς να αποκαλείς και Iris Pro. Με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή γραφικών η Intel φιλοδοξεί να εξαλείψει την ανάγκη ύπαρξης ξεχωριστής κάρτας γραφικών για το μέσο χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Και οι τρεις επεξεργαστές γραφικών αναμένεται να υποστηρίζουν DirectX 11.1, OpenGL 4, OpenCL 1.2 και αναλύσεις 4Κ x 2K. Περισσότερες πληροφορίες για τα Haswell αναμένεται να αποκαλυφθούν στην έκθεση Computex, στις αρχές του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα