Το πρώτο tablet της Nokia ακούει στο όνομα Lumia 2520

Με Windows RT και επεξεργαστή Snapdragon 800.

Η συνεργασία της Nokia με τη Microsoft (που εξελίχθηκε σε εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη), είναι γεγονός πως δεν άφηνε και πολλά πράγματα στη φαντασία σχετικά με το πρώτο tablet της εταιρείας. To Lumia 2520 είναι λοιπόν ένα tablet

με Windows RT –και δυστυχώς για πολλούς όχι με την πλήρη έκδοση των Windows 8.1–, που βασίζεται στο SoC Snapdragon 800, όπως ακριβώς και το Lumia 1520.

Παρότι το μέλλον των Windows RT σαν λειτουργικό σύστημα παραμένει αμφίβολο (αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές εγκατέλειψαν πολύ νωρίς το πλοίο), το Lumia 2520 παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, τουλάχιστον στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών. H 10,1 ιντσών οθόνη του tablet έχει Full HD ανάλυση και σύμφωνα με τη Nokia είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους, ενώ προστατεύεται από γρατζουνιές χάρη στο Gorilla Glass 2.

Το Lumia 2520 διαθέτει επίσης 2GB RAM, 32GB (μη επεκτάσιμου) αποθηκευτικού χώρου, κάμερες 6,7MP στην πίσω πλευρά και 2MP στην πρόσοψη, LTE συνδεσιμότητα και μπαταρία χωρητικότητας 8.000mAh. Με τη βοήθεια μάλιστα του προαιρετικού πληκτρολογίου-καλύμματος (Power Keyboard), η αυτονομία του tablet μπορεί να επεκταθεί έως και πέντε ώρες.

Το Nokia Lumia 2520 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους σε λευκό, μαύρο, κόκκινο και μπλε χρώμα και η τιμή του υπολογίζεται στα $499 προ φόρων και επιδοτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα