Το Project Morpheus ανακοίνωσε η Sony

Ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation 4.

Φαίνεται πως η δημοτικότητα του crowdfunded Oculus Rift δεν πέρασε απαρατήρητη από τους μεγάλους παίκτες του χώρου των video games, όπως για παράδειγμα η Sony, που ανακοίνωσε το δικό της σύστημα εικονικής πραγματικότητας ονόματι Project Morpheus.

Σύμφωνα

με τον επικεφαλής των Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, το Project Morpheus αναπτύσσεται τα τελευταία τρία χρόνια και η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατά πάσα πιθανότητα δεν αντικατοπτρίζει την τελική του μορφή. Το πρωτότυπο αυτό όμως είναι το dev-kit με το οποίο μπορούν να δουλέψουν (ή καλύτερα, δουλεύουν ήδη) τα μεγάλα στούντιο παραγωγής video games.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Morpheus διαθέτει δύο οθόνες 960x1080 pixels, μια για κάθε μάτι (συνδυαστικά δηλαδή μιλάμε για ανάλυση 1920x1080 pixels) και οπτικό πεδίο 90 μοιρών. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο και με την βοήθεια της PlayStation Camera, τα παιχνίδια θα μπορούν να ανιχνεύουν με μεγάλη ακρίβεια την κίνηση του κεφαλιού και να ανταποκρίνονται ανάλογα. Στόχος είναι ο παίκτης τελικά να αισθάνεται πως είναι μέρος του παιχνιδιού.

Αν διαθέτεις χειριστήριο PlayStation Move, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν όπλο (όπως για παράδειγμα ένα ξίφος) σε συμβατά παιχνίδια για ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία. Επιπλέον, το Morpheus διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τη Sony, σύστημα 3D surround ήχου –ωστόσο μπορείς αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις και τα δικά σου ακουστικά.

Προς το παρόν, η σύνδεση του Morpheus με το PlayStation 4 είναι ενσύρματη (μέσω ενός καλωδίου περίπου πέντε μέτρων που περιλαμβάνει HDMI και USB) και μεταξύ των developers που ετοιμάζουν τίτλους για το σύστημα, βρίσκονται οι Epic Games και Crytek. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του συστήματος, καθώς και το κόστος του δεν ανακοινώθηκαν από την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα