Την εταιρεία PrimeSense εξαγόρασε η Apple

Δηλαδή την εταιρεία που βοήθησε τη Microsoft στην ανάπτυξη του πρώτου Kinect.

Οι φήμες για την εξαγορά της εταιρείας PrimeSense από την Apple έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Internet τον περασμένο Ιούλιο και, τελικά, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το deal ολοκληρώθηκε. Η PrimeSense με έδρα το

Ισραήλ βρίσκεται πλέον υπό την ιδιοκτησία της Apple και για να συμβεί αυτό το Cupertino ξόδεψε περίπου $360 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις πηγές του All Things Digital.

Ποια είναι όμως η PrimeSense και γιατί η συγκεκριμένη εξαγορά είναι τόσο σημαντική; Πολύ απλά, επειδή η τεχνολογία της PrimeSense βοήθησε τη Microsoft στην ανάπτυξη του πρώτου αισθητήρα Kinect –το Kinect του Xbox One χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογία της ίδιας της Microsoft. Η PrimeSense επιβεβαίωσε το deal, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θεωρητικά, η τεχνογνωσία της PrimeSense θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολυάριθμα προϊόντα της Apple, από τη φημολογούμενη εδώ και πολύ καιρό τηλεόραση της εταιρείας, μέχρι τα iPhone ή κάποιο «έξυπνο» ρολόι. Το βέβαιο είναι πως ο χειρισμός μέσω κινήσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα