Τη φορητή παιχνιδομηχανή 2DS ανακοίνωσε η Nintendo

Χωρίς υποστήριξη 3D και με χαμηλότερη τιμή από το 3DS.

Η πρώτη αντίδραση τη στιγμή που έπεσε στην αντίληψη μας η συγκεκριμένη είδηση, ήταν να κοιτάξουμε το ημερολόγιο των Windows. Στη συνέχεια τσεκάραμε και την ημερομηνία του smartphone μας. Κι όμως, δεν ήταν Πρωταπριλιά. Κυριολεκτικά από το πουθενά, λοιπόν, και μετά το τέλος της Gamescom, η Nintendo ανακοίνωσε ένα νέο μέλος της

οικογένειας 3DS, με το όνομα 2DS.

Όπως είναι προφανές από το όνομά της, η νέα φορητή κονσόλα της εταιρείας βασίζεται σε μια «συνηθισμένη» οθόνη δύο διαστάσεων (σε αντίθεση με την 3D του 3DS), ενώ σχεδιαστικά η Nintendo λέει (για λίγο;) αντίο στον clamshell σχεδιασμό. Για την ακρίβεια, το 2DS μοιάζει με ένα «ανοιχτό» 3DS, που ωστόσο δεν έχεις τη δυνατότητα να το «διπλώσεις» για να το κλείσεις –κάτι που με την πρώτη ματιά κάνει τη συσκευή να δείχνει αρκετά μεγαλύτερη.

Από πλευράς παιχνιδιών, το Nintendo 2DS θα είναι συμβατό με όλους τους τίτλους του 3DS και του DS. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το 2DS διαθέτει δύο κάμερες στην πίσω πλευρά για να μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας και να τραβήξει 3D φωτογραφίες –που όμως θα μπορεί να τις απολαύσει σε 3D μόνο όταν τις μεταφέρει στο 3DS. Επιπλέον, το 2DS διαθέτει μόνο ένα ηχείο με αποτέλεσμα να αναπαράγει μονοφωνικό ήχο, εκτός κι αν χρησιμοποιείς ακουστικά.

Στόχος της Nintendo είναι με το 2DS να δημιουργήσει μια φορητή παιχνιδομηχανή ελκυστική για τους gamers πολύ μικρής ηλικίας, μιας και το 3DS συνίσταται για παιδιά μεγαλύτερα των 7 ετών. Η τιμή του 2DS για την αγορά των Η.Π.Α. θα είναι $129 όταν κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή θα κοστίζει $40 λιγότερα από το 3DS. Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την ελληνική αγορά, η εκτίμησή μας είναι πως θα κινηθεί κάπου μεταξύ των €129 και €139.

Keywords
Τυχαία Θέματα