Τέσσερις φορές ασφαλέστερη η μηχανή αναζήτησης της Google από το Bing

Σύμφωνα με μελέτη του AV-TEST.

Μια νέα μελέτη του οργανισμού AV-TEST αποκαλύπτει πως η μηχανή αναζήτησης της Google είναι τέσσερις φορές ασφαλέστερη από τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Η μελέτη μάλιστα είχε διάρκεια 18 ολόκληρους μήνες και περιλαμβάνει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αποτελέσματα

αναζητήσεων. Μεταξύ των μηχανών αναζήτησης που «κονταροχτυπήθηκαν» βρίσκεται και το δημοφιλές για τη ρωσική αγορά Yandex.

Σύμφωνα λοιπόν με το AV-TEST, το Bing της Microsoft εμφάνισε στις σελίδες των αποτελεσμάτων τέσσερις φορές περισσότερες ιστοσελίδες μολυσμένες με malware απ’ ότι η μηχανή αναζήτησης της Google. Η αλήθεια είναι βέβαια πως αν κοιτάξει κανείς τους απόλυτους αριθμούς, το πρόβλημα είναι αρκετά μικρό –κάτι που ισχυρίστηκε και η Microsoft στην επίσημη ανακοίνωσή της. Για την ακρίβεια, από τα 10.958.884 αποτελέσματα αναζητήσεων στο Bing, μόλις τα 1.285 αφορούσαν «μολυσμένες» ιστοσελίδες. Στην περίπτωση της Google, για 10.912.207 αποτελέσματα, οι μολυσμένες ιστοσελίδες ήταν 272.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο της εν λόγω μελέτης, είναι το γεγονός πως περίπου 110 εκατομμύρια μολυσμένες ιστοσελίδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενεργές στο Internet, με αποτέλεσμα όσοι σερφάρουν να μην είναι ιδιαίτερα προστατευμένοι χωρίς το κατάλληλο λογισμικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα