Τα πρώτα Firefox OS smartphones από την ZTE και την Alcatel

Entry-level συσκευές παρουσίασαν οι δύο εταιρείες.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας των πρώτων Firefox OS smartphones πλησιάζει και η Mozilla προχώρησε στις απαραίτητες ανακοινώσεις στο πλαίσιο του Mobile World Congress. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει συνάψει

συμφωνίες με 18 παρόχους και τέσσερις κατασκευαστές: ΖΤΕ, Alcatel, Huawei και LG. Οι ZTE και Alcatel μάλιστα παρουσίασαν τα πρώτα βασισμένα στο νέο λειτουργικό σύστημα smartphones.

Πριν περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών, αξίζει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις πρώτες HTML5 εφαρμογές που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα περιλαμβάνονται το Facebook, το Twitter, το Cut The Rope, το Where’s My Water και το Nokia Here. Εφαρμογές για το Firefox OS θα παρουσιάσουν επίσης σύντομα το SoundCloud, το Pulse News και το Airbnb.

ALCATEL ONE TOUCH FIRE
Το smartphone One Touch Fire της Alcatel αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Κίνα, πριν συνεχίσει για την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη –σύμφωνα με την Deutsche Telecom θα κυκλοφορήσει στην Πολωνία το καλοκαίρι του 2013.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτει οθόνη 3,5 ιντσών τεχνολογίας TN με HVGA ανάλυση, επεξεργαστή 1GHz, 256MB RAM, 512ΜΒ (επεκτάσιμου) αποθηκευτικού χώρου και μια κάμερα 3,2 megapixel. Wi-Fi, 3G, GPS, Bluetooth και ραδιόφωνο FM περιλαμβάνονται επίσης στο πακέτο, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1.400mAh.

ZTE OPEN

Η πρόταση της ZTE διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το One Touch Fire. Δηλαδή 3,5 ιντσών οθόνη αφής, επεξεργαστή 1GHz, 256ΜΒ RAM, 512ΜΒ αποθηκευτικού χώρου (και υποδοχή για κάρτες microSD), Wi-Fi, 3G, Bluetooth, GPS, ραδιόφωνο FM και κάμερα 3,2 megapixel. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε (και σε ποιες αγορές) θα κυκλοφορήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα