Τα Windows 8 θα υποστηρίζουν πολύ υψηλές αναλύσεις στα tablets

Μεγαλύτερες ακόμα και από την οθόνη του “resolutionary” νέου iPad.

Μετά την παρουσίαση του νέου iPad, θα ήταν αδύνατο για τη Microsoft να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των tablets, χωρίς τα Windows 8 να υποστηρίζουν υπέρ-υψηλής ανάλυσης οθόνες. Γι’ αυτό και μέσα απ’ το επίσημο

blog “Building Windows 8”, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει αναλύσεις έως και 2560x1440 pixels στις 10,1 ίντσες –κάτι που μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή πυκνότητα pixels των 291 ppi.

Το θέμα είναι πως οι εφαρμογές θα πρέπει να μπορούν να προσαρμόζονται στις διάφορες υποστηριζόμενες αναλύσεις χωρίς οι γραμματοσειρές και τα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήστη να γίνονται υπερβολικά μικρά, κάτι που θα δυσκόλευε τον χειρισμό μέσω αφής. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά κάθε στοιχείο του περιβάλλοντος χρήστη να ήταν ανεξάρτητο της ανάλυσης, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν οι υποδομές για κάτι τέτοιο. Προς το παρόν δηλαδή, οι developers θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Microsoft για scaling των εφαρμογών τους με την κλασική μέθοδο των bitmap εικόνων διαφορετικής ανάλυσης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να διαβάσεις εδώ ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης στο blog της Microsoft.

Αν και είναι μάλλον απίθανο να δούμε tablet με ανάλυση 2560x1440 pixels ταυτόχρονα με το λανσάρισμα των Windows 8, είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί κατασκευαστές θα το επιχειρήσουν ίσως και πριν το τέλος του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα