Τα MeeGo smartphones δεν είπαν την τελευταία τους λέξη

11:53 9/7/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Νέες συσκευές υπόσχεται μια ομάδα πρώην εργαζομένων της Nokia.

Μια ομάδα πρώην εργαζομένων της Nokia και φίλων του MeeGo δημιούργησαν τη Jolla, μια νέα εταιρεία στον χώρο των κινητών τηλεφώνων που έχει στόχο να κυκλοφορήσει στην αγορά νέα

smartphones με λειτουργικό σύστημα MeeGo. Σύμφωνα με τη σελίδα της εταιρείας στο LinkedIn, η Jolla αποτελείται από επαγγελματίες που εργάστηκαν πάνω στο Nokia N9, μαζί με μερικά απ’ τα καλύτερα μυαλά των communities του MeeGo.

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Marc Dillon, μέλος της ομάδας της Nokia για έντεκα σχεδόν χρόνια. Μάλιστα ο Dillon ήταν Principal Engineer του MeeGo από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι τον Μάιο του 2012, οπότε και αποχώρησε από την εταιρεία.

Η ανακοίνωση που φιλοξενείται στη σελίδα της Jolla στο LinkedIn αναφέρει πως η Nokia δημιούργησε το καλύτερο λειτουργικό για smartphones του κόσμου και του αξίζει να συνεχιστεί. Με τη βοήθεια διεθνών επενδυτών και συνεργατών, η Jolla θα σχεδιάσει και θα κυκλοφορήσει νέα smartphones βασισμένα στο MeeGo. Βέβαια μιας και η Jolla δεν έχει ουσιαστικά καμία σχέση με τη Nokia, καλό θα ήταν να μην περιμένεις αναβαθμίσεις για το Nokia N9. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα